Connect with us
Publicitate

Social

Care sunt şcolile din Braşov cele mai căutate pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Publicat

pe

Școlile 11, 19, 30, 13 sunt cele mai solicitate, în acest an, pentru înscrierea la clasa pregătitoare în municipiul Brașov, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean IȘJ.

Prima etapă de înscriere la școală s-a încheiat în această săptămână.

În municipiul Brașov, cel puțin, deși planul de școlarizare a fost conceput de către Inspectorat astfel încât să cuprindă toți elevii de clasă pregătitoare, distribuția cererilor după prima etapă s-a concentrat în schimb pe cartierul Tractorul și zona Gării, unde și în viitorul an școlar se va învăța în 2 sau 3 schimburi, dat fiind că planul inițial de clase va fi suplimentat, transmite Radio România Braşov FM.

„Peste 90% dintre solicitări la aceste școli provin de la părinți cu domiciliul sau cu rezidența în circumscripția școlară. În aceste situații, suntem nevoiți să suplimentăm numărul de locuri, astfel încât toți copiii ai căror părinți au domiciliul în circumscripția școlară să poată fi înmatriculați în aceste școli. Aceasta va duce la supraaglomerarea claselor și la modificarea programului școlar în două sau chiar în trei schimburi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Publicitate

Problema nu este de ieri-de azi în municipiul Brașov și nu va fi rezolvată prea curând.

“Populația școlară în municipiul Brașov a crescut cu peste 5000 de elevi în ultimii 5 ani, fenomen datorat migrației populației, atât din alte județe, cât și a celei școlare către școli din municipiul Brașov. La un calcul simplu, aceasta înseamnă că peste 200 de clase sau grupe de elevi, respectiv copii, au apărut nou în municipiul Brașov, în condițiile în care nu a fost construită nici măcar o singură sală de clasă în această perioadă”, a adăugat Valentin Bucur.

În tot municipiul Brașov, în total, au fost propuse 95 de clase, cu 2092 de locuri.

Cereri de înscriere au fost 2442, dintre care 2000 din circumscripție și alte 400 de cereri din afara ei.

În prima etapă vor fi rezolvate cererile din circumscripție.

Copiii înscriși la școli din afara circumscripției au locul lor la școala „de cartier”, însă înscrierile se vor face în etapa a 2-a, care va avea loc în perioada 6-12 iunie.

În întreg județul Brașov, propuse au fost 272 de clase, cu peste 5500 de locuri disponibile.

Cereri depuse la toate școlile din județ au fost aproximativ 5450.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes