Connect with us
Publicitate

Social

Care sunt cele mai periculoase localităţi din Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Cea mai mare criminalitate din Brașov, în 2020, s-a înregistrat, în cazul oraşelor, în municipiul Brașov, iar în cazul comunelor, în Tărlungeni, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), privind coeficienţii de criminalitate specifică la nivel de judeţ.

Publicitate

Coeficientul de criminalitate specifică se calculează împărţind procentual numărul de unităţi teritorial administrative din judeţ la numărul total al faptelor de tâlhărie şi furt din societăţi comerciale din întreg anul. Astfel, pentru 2020, acest coeficient a fost de 143,35. Pentru a determina criminalitatea specifică a unui UAT, coeficientul se înmulţeşte cu numărul de fapte de tâlhărie şi furturi din societăţi întregistrate în anul respectiv, pe raza comunei sau oraşului.

Dacă cifra astfel calculată este mai mică de 75, criminalitatea în respectivul UAT este considerată scăzută, între 75 şi 100 medie şi peste 100 ridicată.

Ţinând cont de populaţie, aşa cum este firesc, cea mai mare criminalitate s-a înregistrat, anul trecut, în Brașov – 4.139,92. Făgăraș se situează pe locul doi privind criminalitatea – 576,13, iar Săcele pe locul trei – 139,92.

Publicitate

La nivelul comunelor, cu o criminalitate ridicată în 2020 a fost doar Tărlungeni (107).

În restul comunelor din judeţ, criminalitatea a fost scăzută, în 2020, în 19 dintre ele fiind chiar zero – Bunești, Cața, Comana, Crizbav, Fundata, Homorod, Jibert, Lisa, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Soarș, Ticuș, Ungra, Vama Buzăului și Voila.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes