Connect with us
Publicitate

Economic

Care au fost cele mai căutate joburi în luna iulie

Publicat

pe

Conform site-lui de joburi BestJobs.ro, românii au aplicat tot mai multe joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% față de anul trecut în aceeași perioadă și cu peste 20% față de luna anterioară.

”Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu peste 20% faţă de luna iunie a acestui an. Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piaţa muncii, interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiştilor care au fost până acum mai puţin activi în căutarea unui nou loc de muncă”, arată BestJobs într-un comunicat.

O amprentă puternică s-a simțit  pe piața muncii după ce au apărut schimbări semnificative în ultimele luni, angajații fiind mult mai interesați în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă, inclusiv în rândul specialiștilor care au fost până acum mai puțin activi în căutarea unui nou loc de muncă.

Angajații din domeniul IT au fost în luna iulie printre cei mai active în căutarea unui nou job, aceștia având un număr de peste 20.000 de căutări. Dublu față de activitatea lunii anterioare, iar contabilii și inginerii având un număr de peste 50.000 de căutări.

Publicitate

După ieșirea din starea de urgență, ofertele pentru joburi la distanță au început să fie la mare căutare, având ca interes pentru angajați continuarea muncii de acasă. Astfel, pe parcursul ultimelor trei luni au fost înregistrate, lunar, în medie de peste 20.000 de căutări pentru astfel de joburi, în timp ce domeniul poate cel mai solicitant (medical & pharma) a înregistrat o scădere de până la 25%, comparative cu luna anterioară.

Printre companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi luna trecută se numără: Takko Fashion (3.576 candidaţi), Enel (3.335 candidaţi), Adidas Romania (3.315 candidaţi), H&M (2.634 candidaţi), Deichmann (2.611 candidaţi), First Bank (2.243 candidaţi), Elefant.ro (2.055 candidaţi), Regina Maria (1.976 candidaţi), Vodafone (1.942 candidaţi) şi BSB Fashion (1.906 candidaţi).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes