Connect with us
Publicitate

Social

Cardurile pentru energie pot fi folosite începând de astăzi. Peste 3 milioane de români pot să își plătească facturile cu aceste vouchere

Publicat

pe

Prima tranșă, în valoare de 700 de lei, a fost virată pe cardurile pentru energie pe care le-au primit peste 3 milioane de români cu venituri mici. Acest ajutor pentru încălzire se ridică la suma de 1400 de lei, iar cea de-a doua tranșă va fi acordată în luna septembrie.

Publicitate

Potrivit euronews.ro, cardurile de energie vor expira la 1 februarie 2024, astfel că întreaga sumă trebuie folosită, până la finalul anului. Cei 1.400 de lei pot fi folosiți pentru energie electrică, gaze, butelii, lemne de foc, energie termică centralizată sau alte materiale de încălzire.

Beneficiarii pot folosi banii prin trei modalități: la orice oficiu poștal, direct la poștaș sau prin aplicația online pusă la dispoziție de Poșta Română. Se pot plăti facturi curente sau restante, dar numai pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Printre beneficiari se numără: pensionarii, cu vârsta mai mare de 60 de ani și ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei net pe lună, persoanele încadrate în grad de handicap grav sau familiile monoparentale.

Publicitate

De pe listă au fost excluse 500.000 de persoane, deoarece locuiesc cu locatari care câștigă mai mult de 2.000 de lei net pe lună. Încă 550.000 de oameni așteaptă să afle dacă pot folosi aceste carduri sau nu.

Reprezentanții Poștei Române le transmit oamenilor să nu se înghesuie la ghișee încă din prima zi, pentru a nu se forma cozi uriașe. Mai ales că banii de pe carduri pot fi folosiți și online, nu doar la ghișeele poștale.

„Ne-am bucura dacă ar exista o oarecare reținere în a veni încă din prima zi. Deoarece nu am vrea să avem un flux foarte mare de beneficiari în oficiile poștale. Și ăsta este motivul pentru care recomand să vină treptat. Poate nu de luni, poate nu de marți sau chiar de miercuri. Mai ales că valabilitatea acestor carduri de energie e până la sfârșitul lunii iunie 2023. Oamenii pot plăti oricâte facturi au, cât timp nu depășesc suma de 1.400 de lei pe tot anul 2023”, a transmis directul Poștei Române, Valentin Ștefan, citat de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes