Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cardiologul Sorin Baloș, în arest la domiciliu. Ce a declarat denunțătorul care i-a oferit șpaga medicului

Publicat

pe

După ce a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Brașov, medicul cardiolog Sorin Baloș a primit o nouă lovitură. Magistrații Tribunalului Brașov au hotărât să emită pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu pentru următoarele 30 de zile pentru acuzația de luare de mită. Procurorii au făcut însă contestaţie.

În tot acest timp, cel care a denunțat practicile ilegale ale doctorului a făcut primele declarații. Tânărul, care este rudă a pacientei operate de Baloș, spune că medicul i-ar fi cerut bani femeii, chiar în salonul de la Spitalul Județean Brașov, acolo unde era internată.

„În salon i-au cerut banii. Ea a sunat acasă și a spus că are nevoie de suma asta de bani pentru a acoperi costurile operației. Doctorul a cerut 10.000 de lei înaintea operației. Explicația pe care a dat-o dânsul a fost pentru a acoperi costurile, pentru a plăti anesteziștii și tot ce ține de controalele ulteiroare”, a povestit denunțătorul.

Miercurea trecută femeia a fost operată, iar la două zile aparținătorii s-au întâlnit cu Sorin Baloș pentru a-i oferi prima tranșă din suma pe care o ceruse.

Publicitate

„Vineri ne-am întâlnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani și i-am explicat că nu am putut face rost de toți banii mai repede. A spus că nu este nicio problemă, la control se va rezovla. În primă fază i-am oferit 2000 de lei, nici nu i-a numărat, nici nimic, i-a băgat în buzunar, a mai spus două, trei chestii și a plecat. Banii i-am oferit pe o intrare lăturalnică față de intrarea din spital. Lângă UPU este o intrare în policlinică. Avea cheile de la ușă, ne-a băgat pe un hol și acolo a luat banii și i-a băgat în buzunar”, a mai spus aparținătorul femeii operate.

Pacienta a fost externată luni, iar cardiologul a chemat-o la cabinetul de la clinica privată a doua zi. Înainte de întâlnire, una dintre rudele femeii i-a scris un mesaj pe facebook polițistului Marian Godină. El l-a sfătuit ce să facă, iar mai apoi familia a intrat în legătură cu anchetatorii. Oamenii au strâns suma de 8.000 de lei, iar procurorii au organizat flagrantul. Marți seară, pacienta și doi aparținători au mers la controlul post operator, în biroul doctorului Baloș de la clinica privată.

„Am fost la policlinică, presupusul control era schimbare a două bandaje, apoi au ieșit din cabinet iar eu am rămas cu doctorul să rezolv problema și i-am dat restul de 8.000 de lei. A spus că nu mai trebuie plătit niciun control, că acoperă tot. Mi-a explicat din nou că este pentru personalul pe care l-a folosit. I-am oferit suma de bani, la fel nici nu s-a uitat, n-a numărat nimic și i-a băgat în buzunarul la geacă. Anchetatorii au intrat în birou la 10-15 secunde după ce am ieșit eu”, a mai spus denunțătorul.

În fața anchetatorilor, Sorin Baloș a susținut că suma de bani pe care a primit-o ar fi contravaloarea consultației de după operație, însă reprezentanții clinicii private spun că nu există o astfel de practică în unitatea medicală. Pacienții care ajung aici achită toate costurile la recepția clinicii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes