Connect with us

Turism

Cârciumarii braşoveni cer redeschiderea restaurantelor la interior din 15 februarie, eliminarea criteriului de 3 la mie şi introducerea de facilităţi fiscale pe salarizare

Redactia Brasov

Publicat

pe

Breasla Cârciumarilor Brașoveni a trimis Secretariatului General al Guvernului și Prefecturii Brașov o scrisoare prin care propune câteva soluții pentru sectorul Horeca.

Publicitate

Propunerile se referă nu doar la problemele pe termen scurt ci și la cele legate de salarizare, cu accent pe modalitatea de impozitare.Iată mai jos textul scrisorii la care așteptăm reacția guvernanților pentru o discuție mai detaliată.

„Vă adresăm actuala scrisoare cu speranța găsirii unor soluții pentru sectorul HORECA, sector care se confruntă cu dificultăți, atât de operare, cât și financiare, cauzate de politicile de combatere a pandemiei COVID-19.

Publicitate

Menționam că, până în momentul de față, la nivel național sunt mii de firme care și-au închis permanent activitatea, iar peste 100.000 de oameni au fost disponibilizați în acest sector, din cauza crizei generate de virusul Sars-Cov-2. Lipsa unor măsuri complementare, față de cele deja adoptate, vor duce la colapsarea întregului sector și vor cauza pierderea unui număr semnificativ de locuri de muncă.

Apreciem sprijinul primit până în momentul de față din partea autorităților dar necesitatea găsirii unor solutii specifice sectorului, altele decât cele deja anunțate de autorități, este URGENTĂ.

Publicitate

Asociația Breasla Cârciumarilor a fost un partener activ și proactiv în a sprijni autoritățile locale și naționale în implementarea măsurilor de combatere a pandemiei, atât prin luări de poziții publice, cât și prin informarea despre modul de aplicare a măsurilor adoptate de guvern, atât către membrii proprii, cât și către participanții din piață, care nu sunt neaparat membri din asociație.

Sectorul HORECA este un sector care se confrunta oricum cu reale dificultăți încă dinaintea crizei generate de apariția virusului Sars-Covid-2. Existau greutăți în atragerea și menținerea forței de muncă, având o competitivitate puternică pe piața forței de muncă externă. Totodată, sectorul este unul puternic afectat de subfinanțare, fiind în general un sector antreprenorial, cu afaceri mici, care se finanțează din surse proprii și din credit furnizor, credit care atrage după sine cele mai mari costuri de finantare disponibile pe piata.

Avand în vedere situația critică în care ne regasim, dat fiind faptul ca suntem cu interioarele restaurantelor închise, ținând cont că au fost necesare investitii importante în infrastructura de operare a teraselor pe perioada sezonolui rece, este imperios necesară adoptarea urmatoarelor masuri complementare celor adoptate deja pentru lupta cu virusul Sars-Covid-2.

Publicitate

Noi, Breasla Cârciumarilor, propunem urmatorul set de masuri pentru evitarea colapsarii sectorului:

a. Redeschiderea tuturor restaurantelor in interior, nu doar cele din hoteluri, incepand cu data de 15 februarie;

Nu exista niciun studiu care sa indice vreo legatura între deschiderea localurilor din unitatile de cazare și cresterea numarului de cazuri.

Având în vedere că activitatea de servire a mesei in interiorul restaurantelor din unitatile de cazare, cu activitatea de servire a mesei în restaurante care nu sunt legate de unitati de cazare este aproape identica, consideram că se impune redeschiderea tuturor restaurantelor în interior.

Singura diferenta notabila este sistemul de primire oaspeti, “check-in,” practicat de unitatile de cazare.

Consideram oportun implementarea unui sistem la primirea oaspetilor în restaurante similar sistemului de check-in practicat în unitatile de cazare, in cazul redeschiderii restaurantelor.

Totodată, menționăm că suntem dispusi să lucrăm împreună cu autoritațile competente pentru a elabora masuri necesare asigurarii sanatatii populatiei, dar si sa asiguram practicalitatea implementarii acestor posibile noi masuri in sector.

b. Eliminarea criteriului de 3 la mie pentru instituirea masurilor de închidere restaurante;

Avand in vedere faptul ca nu exista studii care să indice legatura dintre cresterea numarului de cazuri și redeschiderea restaurantelor, consideram necesară eliminarea criteriului de inchidere a restaurantelor pe criteriul ratei de infectare.

Totodata, criteriul la care facem referire are de a face cu numarul de testari, nu cu rata efectiva de infectare, fiind un criteriu discriminatoriu pentru zonele care testeaza mai mult.

c. Reactivarea masurii de sprijin financiar prin decontarea a 41,5% din salariul brut de incadrare a unui angajat care este reactivate în câmpul muncii cât și posibilitatea utilizării facilitatiilor pentru angajati concomitent;

Apreciem ca fiind extrem de importante și binevenite masurile propuse de guvern în anul 2020 si consideram ca ar trebui continuate si in anul 2021.

Măsura susținerii a 41,5% din salariul brut a acelor angajati reactivati din somaj tehnic in câmpul muncii este una care a produs rezultate reale. Pentru sustinerea sectorului aceasta masura ar trebui continuata, alaturi de restul masurilor deja aprobate.

Totodată, avand în vedere că exista societati cu mai multe puncte de lucru, în mai multe localități, toate fiind supuse unor restricții specifice, este necesară aprobarea utilizarii facilităților pentru angajați simultant.

Astazi, o societate nu poate beneficia si de facilitatea de somaj tehnic și de facilitatea pentru “kurtzarbeit.” Acest lucru se aplica si pentru societati care au doar un punct de lucru, dar, sunt afectate de faptul ca operează la o capacitatea redusa.

d. Introducerea unei facilitate fiscale pe salarizare si cresterea salariului minim, similare celei din sectorul de constructii, pentru HORECA;

Propunem introducerea unui plafon de 2500-3000 ron și acordarea unor reduceri și scutiri de taxe pe muncă, similare cu scutirile acordate in sectorul de constructii, pentru o perioada de 5 ani. Aceasta masura va aduce beneficii în sensul încurajării personalului calificat să ramana în tara, cât și eliminarea muncii la gri. Masura ar ajuta nu doar la o relansare a sectorului, dar și la îmbunătațirea calitătii actului de tursim și alimentatie publica, permitand societatilor din sector sa fie mai competitive în atragerea forței de muncă calificate.

Vă adresam aceasta scrisoare cu speranța că vom gasi întelegere la problemele cu care ne confruntam. Ne dorim să găsim împreună soluțiile necesare și ne punem la dispozitia autoritatilor locale si nationale, a factorilor decidenti din guvern, pentru implementarea și adoptarea acestor măsuri vitale sectorului pe care îl reprezentam.”, au transmis reprezentanţii Breslei Cârciumarilor Braşoveni.

Publicitate
Spune-ți părerea

Turism

Chiar dacă e pandemie, turiştii din Poiana Braşov au fost aproape la fel de mulţi ca în sezonul trecut. În primele două luni ale anului au fost 1,31 de milioane de treceri prin turnichete

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Numărul celor care au ales Poiana Brașov ca destinație de schi a fost, în primele două luni ale sezonului, comparabil cu cel din sezonul 2020, în ciuda restricțiilor legate de pandemie și a faptului că anul acesta a nu a fost posibilă deschiderea primelor pârtii decât la 1 ianuarie. Dacă în primele două luni ale anului 2020 au fost 1,39 de milioane de treceri prin turnichete, în acest an, în același interval, au fost 1,31 de milioane.

Dacă ținem cont de faptul că restricțiile legate de pandemie au presupus și reducerea la jumătate a numărului de persoane transportate de instalațiile de transport pe cablu (în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim 4 persoane în loc de 8, în telecabina Kanzel, maxim 20 din 45, cât este capacitatea în condiții normale, iar în telecabina Capra Neagră, maxim 30 de persoane, capacitatea normală fiind de 60 de persoane), și, implicit, creșterea timpului de așteptare, numărul mare de treceri prin turnichete confirmă faptul că Poiana Brașov rămâne cea mai atractivă stațiune montană, fiind preferată de majoritatea turiștilor români.

Publicitate

În 3 februarie, chiar dacă nu a fost o zi de weekend, s-a înregistrat cel mai mare număr de treceri prin turnichete – 32.713, iar sfârșitul de săptămână cu cele mai multe treceri a fost 19-21 februarie, când s-au înregistrat aproape 100.000 de treceri (94.562 de treceri).

Au scăzut tarifele pe transportul pe cablu

Publicitate

De astăzi, au scăzut tarifele pentru transportul pe cablu în timpul săptămânii, iar de săptămâna viitoare această reducere este valabilă și în weekend. Astfel, pentru telecabina Capra Neagră și telegondolă, în loc de 6 puncte vor fi anulate 5, pentru telecabina Kanzel se vor anula 4 puncte în loc de 5, iar la telescaunul Ruia, 3 puncte în loc de 4.

În acest moment se schiază pe pârtiile Kanzel, Lupului (doar în partea superioară), Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă are o grosime de 60 de centimetri. În această dimineață, la ora 9.00, temperatura în zona domeniului schiabil era – 2 grade Celsius.

Publicitate

Funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: cele două telecabine, Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion, snowpark Bradul.

Citește mai mult

Turism

JetCab – servicii de transfer aeroport cu clasă! Experiență, professionalism și servicii de calitate superioară totul la un click distanță!

Redactia

Publicat

pe

Anul acesta, una dintre cele mai vechi companii de transport persoane și transfer aeroport din Brașov, de 20 de ani pe piață, își începe activitatea sub o altă denumire, cu planuri mari pentru companiile partenere din regiune. 

JetCab, compania administrată de Cătălin Arsene își începe anul 2021 cu o nouă strategie prin care dorește să fie alături de companiile din Brașov sau cele care au afaceri în regiune și care au nevoie de servicii de transfer către aeroport, la un nivel de calitate superioară. 

Cu un parc auto cuprinzător, dar și cu o serie de șoferi atenți selecționați, atestați în domeniu și profesioniști, compania vine în întâmpinarea altor firme care au nevoie de servicii pentru angajații care călătoresc frecvent în interes de afaceri, pentru parteneri de afaceri sau pentru călătorii de business. 

Oferte de preț fără costuri suplimentare, fără taxe ascunse și cu plata la 45 zile

Aceasta este noua strategie pe care Arsene a abordat-o pentru compania sa, pentru a se poziționa rapid pe piață ca fiind de interes în cadrul ofertelor pe care le face colaboratorilor. 

Plata pentru servicii se face la termen de 45 de zile, fiind astfel foarte accesibil pentru companii să plătească. În plus, prețurile pentru servicii se calculează de la preluarea clientului și până la destinație, necalculând orele suplimentare sau alte taxe sau trasee de retur. Iar acestea pleacă de la 1,5 ron / km pentru automobilele de orice clasă cu 3+1 locuri și 2,5 ron / km pentru automobilele monovolum clasă premium de 8+1 locuri,iar micile extrase gratuite precum cafeaua,apa sau ceaiul nu vor lipsi din călătoria fiecărui pasager.

În contextul actual, ofertele JetCab sunt foarte atractive, chiar și pentru persoanele fizice interesate de astfel de servicii. Dacă plănuiți să plecați în vacanță cu familia și aveți nevoie de transport până la aeroport, mașinile JetCab și șoferii atent selecționați vă stau la dispoziție. 

Transferul pentru persoanele cu dizabilități cu costuri zero

Un subiect important pentru noi ca și companie, unde am hotărât sa facilităm mobilitatea persoanelor cu dizabilități indiferent de gradul acestora, cu costuri zero pentru cursele regulate Brasov-Aeroport Otopeni 

Acestă acțiune va fi valabilă pentru o perioada nelimitată.

Curse regulate Brașov Otopeni Aeroport – Aeroport Otopeni Brașov 

Clienții care au apelat în trecut la serviciile companiei sunt mulțumiți, iar odată cu noua ofertă JetCab se poziționează ca fiind una dintre cele mai accesibile firme din domeniu. 

Astfel, cursele sunt în număr mare, fie că discutăm de un transfer direct Aeroport Brașov sau de curse Brașov Otopeni. Orice cursă poate fi preluată și onorată de către JetCab, gradul de curse onorate fiind și un element de bravură în brandul companiei. 

„Avem 100% siguranța că putem onora fiecare cursă” declară administratorul Cătălin Arsene. „Dacă există anumite probleme pe traseu sau anumite situații imprevizibile, șoferii noștri vor găsi mereu soluția, așa încât să ajungem de fiecare dată la destinație în siguranță”, mai completează acesta. 

Piața de transport persoane din Brașov se poate bucura de o ascensiune, din moment ce orașul este un punct geografic important și este așezat strategic în centrul țării, fiind un nod comercial, dar și un oraș turistic extrem de căutat. 

Deși în contextul actual turismul, dar și industriile conexe au de suferit, cu astfel de strategii de restabilire a echilibrului, companiile precum cea condusă de domnul Arsene ar putea câștiga procente importante din piață. 

Avantajele pe care JetCab le scoate în evidență în cadrul colaborărilor sunt faptul că există mereu suport pentru clienți, solicitările fiind rezolvate în maxim 30 de minute, dar și faptul că ofertele semnate la început rămân valabile, iar prețurile preferențiale sunt păstrate pe toată durata contractuală. 

În plus, parcul auto este extins, așa încât se pot onora cu ușurință toate comenzile și șoferii sunt pregătiți și atestați în domeniu, respectând un regulament clar și fiind respectuoși cu clienții. 

Iar strategia nouă de prețuri și mărirea termenelor de plată reprezintă clar avantaje de luat în calcul pentru orice colaborator. 

Desigur, dacă doriți informații suplimentare despre companie și despre ofertele de servicii, puteți accesa site-ul oficial al firmei: www.jetcab.ro.

(P)

Citește mai mult

Turism

Braşovenii sunt aşteptaţi la Patinoarul de la Olimpia. Programul a revenit la normal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

După o perioadă cu temperaturi foarte ridicate, vânt cald și ploaie, care au afectat calitatea gheții patinoarului de la Olimpia și i-au forțat pe administratori să reducă numărul de serii, programul singurului patinoar în aer liber din Brașov a revenit la normal.

Iubitorii patinajului sunt așteptați din nou zilnic, în serii de câte o oră, cu începere de la 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00.

Publicitate

Patinoarul funcționează în condiții de siguranță, respectând normele în vigoare privind limitarea răspândirii noului coronavirus.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>