Connect with us
Publicitate

Social

Caravana Reciclării Creative în şcolile din judeţul Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream și Asociația Volens a lansat în ianuarie un proiect de educație pentru protejarea mediului, aflat în derulare în 84 de unități școlare din județele Brașov, Călărași, Giurgiu și Sibiu.

Caravana Reciclării Creative este la prima ediție și urmărește ca participanții – profesori și elevi – să conștientizeze efectele consumerismului asupra mediului înconjurător, în școlile, familiile și comunitățile lor, transmite radiomures.ro.

Vicepreședintele Asociației ”Volens”, Alexandra Arnăutu, a explicat că profesorii și elevii amenajează în școlile lor, cinci zone de recreere și învățare activă: „La Caravana Reciclării Creative sunt 84 de unități cu 87 de echipe, iar elevii sunt de la grădiniță până la liceu. După înscrieri, în cele 4 județe, Brașov, Călărași, Giurgiu și Sibiu, au avut loc întâlniri de training cu profesori cu vechime în Patrula de reciclare. Proiectul a început din 21 martie și se desfășoară până pe 31 mai, când profesorii sunt invitați să creeze, în unitățile lor școlare cele 5 zone de recreere: colectarea selectivă, reciclare creativă, păsări fericite, grădina minunată și lecturi inspirate.”

Proiectul Caravanei Reciclării Creative se va închide pe 23 iunie, cu desemnarea câștigătorilor.

Publicitate

Vor fi oferite premii în rechizite și imprimante, dar și o ”Tabără de Creativitate” pentru primele 4 echipe clasate, cu participarea a 20 de profesori merituoși.

Tot atunci, organizatorii vor desemna următoarele 4 județe incluse în a doua etapă a Caravanei Reciclării Creative, a declarat Alexandra Arnăutu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes