Connect with us
Publicitate

Social

Caravană medicală la Holbav. Locuitorii pot face analize gratuite pentru depistarea diabetului și a bolilor cardiovasculare

Publicat

pe

În acest sfârșit de săpămână, locuitorii comunei Holbav sunt așteptați la analize medicale gratuite pentru depistarea diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Echipele caravanei sunt formate din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și elevi ai școlilor postliceale, care vor testa și informa pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare, transmite Radio România Braşov FM.

„O să avem cu noi un medic cardiolog și un medic diabetolog. Vor fi reprezentanți ai organizatorilor – Alianța Pacienților Cronici din România, precum și ai unei alte asociații a pacienților cu diabet, ASCOTID din Târgu Mureș. Vom avea voluntari de la Școala Specială Sanitară din Brașov. Se vor face controale și se vor oferi sfaturi care țin nu doar de sănătate, neapărat, cât și de lucruri care pot să ajute la o viață mai sănătoasă, adică un stil de viață mai echilibrat”, a precizat Lorenzo Radu, organizator.

Prin caravana ”Sănătatea vine la tine”, peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de testări medicale gratuite.

Publicitate

În România sunt peste 1 milion și jumătate de pacienți depistați cu diferite forme de diabet, în timp ce numărul pacienților cu boli cardiovasculare nu este cunoscut cu exactitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes