Connect with us
Publicitate

Cultural

Caravana Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria ajunge la Braşov

Publicat

pe

Caravana Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, iniţiată de Asociaţia Artis din Iaşi, va ajunge pe 28 şi 29 septembrie 2022 la Braşov şi Sinaia, cu o serie de evenimente, în prezenţa ambasadorilor proiectului, publicul fiind invitat să descopere istoria prin filme, expoziţii de fotografie şi discuţii.

Publicitate

Programul debutează la Braşov, unde elevi ai Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” vor beneficia de o lecţie de istorie despre Familia Regală din partea istoricilor şi specialiştilor proiectului, şi va ajunge cu proiecţii şi la Cinematograful Astra.

Evenimentele de la Braşov sunt organizate cu susţinerea Primăriei Municipiului Braşov şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

La Sinaia, Caravana Centenarul Încoronării va ajunge la Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României, unde va publicul va putea vedea, timp de o lună, expoziţia de de fotografie „1922. Anul Încoronării” – curator Nicolae Pepene, manager al Muzeului de Istorie Judeţean Braşov.

Publicitate

„Particip cu mare plăcere la acest proiect, inclusiv pentru faptul că am impresia ca mergem pe urmele Istoriei noastre. Încoronarea Regelui şi Reginei României Mari din 1922 a fost un moment istoric şi simbolic deopotrivă şi cred că e de datoria mea ca profesor să vorbesc cât mai multor oameni despre acel episod al trecutului nostru”, a declarat istoricul Adrian Cioroianu, unul dintre ambasadorii proiectului, potrivit unui comunicat remis de organizatori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes