Connect with us
Publicitate

Social

Carantină şi amendă de 5.000 de lei pentru trei braşoveni care n-au respectat măsurile de autoizolare

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 34 de persoane sunt în carantină și 1.413 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.400 de verificări ale persoanelor, precum și la 6 agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. 

Publicitate

■ Forțele de ordine au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 5.000 de lei (două persoane cu câte 2.000 de lei și una cu 1.000 de lei) și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

■ Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

■ De asemenea, o sursă de informare corectă o reprezintă portalul https://stirioficiale.ro

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes