Connect with us
Publicitate

Administrație

Căpuşele „luate în vizor” de Primăria Braşov. Începe campania de deratizare

Publicat

pe

Publicitate

De marți, 9 aprilie, și până pe 15 aprilie se va desfășura prima campanie de tratamente de combatere a căpușelor de pe domeniul public și privat al municipiului Brașov.

Lucrările se vor executa la sol, pe timpul zilei, în intervalul orar 06:00-11:00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 10 echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.

Produsul utilizat pentru combaterea căpușelor este Cymina Super, avizat de Ministerul Sănătății.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

Publicitate

Primele zone în care se efectuează aceste tratamente sunt cele intens circulate, parcurile, locurile de joacă, locurile pentru picnic și cele dedicate animalelor de companie. Ulterior se va intra în zonele verzi din interiorul cartierelor.

Potrivit operatorului care asigură serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe raza municipiului Brașov, Coral Impex, cetățenii – în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici – sunt rugați să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat.

De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise în perioada 09 – 15.04.2024  în intervalul orar menționat.

Crescătorii de albine trebuie ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes