Connect with us
Publicitate

Eveniment

Capcană imobiliară, la Brașov. Un bărbat a fost obligat de un constructor să plătească 12.000 de euro în plus pentru a primi garsoniera achitată în procent de 80%

Publicat

pe

În goana după profit, mulți dezvoltatori imobiliari încearcă să stoarcă tot mai mulți bani de la clienții cu care au semnat contracte. Este și cazul unui bărbat din Brașov care este în proces cu un constructor pentru o garsonieră care trebuia predată în 2019. Companiile imobiliare dau vina pe inflația record din ultimul an care a dus la scumpirea materialelor de construcții.

Publicitate

Un bărbat din Brașov a plătit în avans 80% din prețul unei garsoniere în care trebuia să se mute în 2019. Blocul nu a fost gata la timp, iar acum, la finalizarea construcției, a aflat că trebuie să dea mai mulți bani, anunță stirileprotv.ro.

„Am primit o înștiințare de la constructor telefonică. Măresc prețul cu aproximativ 12.000 de euro, asta în condițiile în care au avut o întârziere de aproximativ trei ani de la data predării”, a declarat Tudor Anghelescu, clientul care a cumpărat garsoniera, citat de aceeași sursă.

Constructorul susține că nu a reușit să termine blocul la timp deoarece în pandemie aprovizionarea cu materiale a fost greoaie și nici oamenii n-au putut lucra cu eficiența dorită. Între timp totul s-a scumpit.

Publicitate

„Sunt niște actualizări de cost raportate la piața materialelor de construcție și a forței de muncă. Sunt niște corecții care au avut loc în piață și au survenit pe intervalul acesta al semnării contractului până la momentul predării imobilului”, spune Daniel Martinaș, directorul general al firmei imobiliare.

Tudor Anghelescu a refuzat să plătească în plus, iar acum este în proces cu firma respectivă. Alți clienți au renunțat la apartamentele rezervate. Potrivit dezvoltatorului, oamenii au primit banii înapoi, dar și despăgubiri constând în 20% din suma achitată.

O altă societate a avut grijă să prevadă în antecontracte că prețul poate suferi modificări. Unii cumpărători au trecut însă cu vederea paragraful respectiv.

„Am primit o notificare conform căreia se ajustează prețul, datorită unor aspecte neimputabile dezvoltatorului, scumpirea fiind de aproximativ 13.000 de euro. Decizia a fost să renunțăm la apartamentul respectiv”, a spus Bogdan Grama, clientul unei companii imobiliare.

Dezvoltatorul a refuzat să ofere un punct de vedere. În acest caz, susţin clienţii, firma nu a acordat compensații. Cu banii primiţi înapoi, oamenii spun că nu mai pot cumpăra acum o locuință similară celei pentru care semnaseră un contract în 2021.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes