Connect with us
Publicitate

Eveniment

Canionul Șapte Scări a fost închis din cauza viiturilor care au lăsat dezastru în urmă

Publicat

pe

Furtunile violente din ultimele zile au afectat Canionul Șapte Scări. Administratorii au decis să închidă temporar obiectivul turistic până la remedierea problemelor. Practic turiștii care vor să ajungă aici nu mai pot urca scările din cauza cantităților mari de bolovani, pietriș sau copaci care au fost transportate de șuvoaie.

Publicitate

Din cauza fenomenelor meteo extreme din noaptea de 30.07-31.07, Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări sunt închise! Până la terminarea lucrărilor de igienizare și refacere a traseului, acestea vor rămâne închise, urmând să anunțăm redeschiderea acestora. Vă mulțumim de înțelegere!”, au anunțat reprezentanții obiectivului turistic pe pagina oficială de facebook.

Administratorii canionului au descoperit dezastrul lăsat în urmă de ploile violente abia duminică atunci când au mers să deschidă obiectivul turistic. Șuvoaiele transportate de pârâul Șipoaia au acoperit traseul pe care oamenii trebuie să îl parcurgă, dar cantități mari de bolovani și vegetație au ajuns și pe structurile metalice folosite la urcarea celor 7 scări.

Din primele verificări, acestea nu au fost afectate, însă pentru angajații canionului va fi o operațiune de durată pentru curățarea zonei, dar și pentru verificarea structurilor metalice. Administratorii trebuie să se asigure că nu există niciun pericol pentru turiștii care vor ajunge în canion după redeschiderea lui. Inclusiv rețeaua de tiroliene va fi verificată pentru siguranța vizitatorilor.

Publicitate

sursa foto: facebook.com / Canionul 7 Scari

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes