Connect with us
Publicitate

Turism

Canionul 7 scări – de la test pentru fetele nemăritate la recuperare psihologică

Publicat

pe

O idee interesantă pentru o excursie pe munte este Canionul 7 Scări din județul Brașov, care s-a redeschis din data de 24 iunie, în același timp cu tiroliana, atracția principală a turiștilor care au coborât deja scările de sub cascadă. Canionul 7 Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a Munților Piatra Mare și datează încă din mezozoic.

Se ajunge la canion în aproximativ o oră de mers lejer, iar drumul este accesibil chiar și pentru copii. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări metalice, nefiind nevoie de echipament specializat. Acest loc este unic în Europa de Est ca mărime.

Se zice că o drumeție aici este un test pentru tinerele nemăritate. Legendele transmise din generație în generație spun că tinerii feciori din sat își provocau iubitele la două probe: prima dată le duceau în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice și dacă nu cedează fizic, iar apoi stateau o noapte deasupra canionului. În cazul în care nu se certau, cei doi erau suflete pereche. Eu una as vrea să testez legenda!

Pe lângă peisajele spectaculoase, canionul este recunoscut pentru minunile pe care le face asupra psihicului. Aerul este ozonat, deoarece canionul se afla la peste 1.000 de metri altitudine și, împreună cu zgomotul apei cascadei ajută la recuperearea psihologică.

Publicitate

Antonia Steinesz

foto: haisasocializam.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes