Connect with us
Publicitate

Turism

Canionul 7 Scări a fost închis. Când vor putea turiștii să viziteze, din nou, obiectivul turistic

Publicat

pe

Publicitate

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Brașov nu va mai putea fi vizitat, începând de astăzi. Canionul 7 Scări a fost închis și așa va rămâne câteva luni de acum încolo. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a canionului.

„Începând cu data de 16.11.2022 obiectivele turistice Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări se vor închide. Acestea vor intra în conservare până în primăvara anului 2023 când condițiile meteorologice vor permite deschiderea lor. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați vizitat și vă așteptăm în sezonul următor”, a anunțat Administrația Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări.

Canionul a mai fost închis, în acest an, din cauza unor furtuni violente din luna august. Atunci, o ploaie zdravănă a făcut prăpăd în rezervația naturală. Șuvoaiele au acoperit traseul pe care turiștii îl parcurg, iar cantități mari de bolovani și vegetație au ajuns și pe structurile metalice folosite la urcarea celor 7 scări. După o perioadă de muncă intensă pentru curățarea zonei, canionul a fost redeschis pentru turiști.

Canionul 7 scări este un defileu săpat în calcare jurasice din vestul munților Piatra Mare, în Brașov. Lungimea este de 160 de metri, iar diferența de nivel este de 58 de metri, la o altitudine de aproape 1.000 de metri. Defileul are șapte trepte cu înălțimi cuprinse între 2 și 15 metri.

Publicitate

Ele se transformă în cascade, atunci când volumul de apă al pârâului Valea Șurii de Piatră este ridicat. Traseul este unul ușor și nu e nevoie de echipament special, motiv pentru care acesta este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din apropierea Brașovului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes