Connect with us
Publicitate

Eveniment

Candidatul independent la Primăria Braşov care a ameninţat cu moartea preşedinta Biroul Electoral Judeţean a fost arestat pentru 30 de zile

Publicat

pe

Un candidat în alegerile locale din municipiul Braşov a fost arestat pentru 30 de zile în legătură cu o acuzaţie de ultraj, a transmis, duminică, 9 iunie 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Este vorba de candidatul independent la Primăria Braşov, Nicolae Florin Dogar, care a fost arestat pentru 30 de zile, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost reţinut pentru 24 de ore.

În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Brașov, fiind nemulțumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiție formulată de acesta, a adresat președintelui instituției amenințări cu săvârșirea unor acte grave de violență, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituției.

La data de 9 iunie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Publicitate

In aceeași zi, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov.

„Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către un procuror din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Braşov.”, a transmis Parchetul Judecătoriei Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes