Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Când va zbura al doilea român în spațiul cosmic

Publicat

pe

Interviurile Brasov.net

Pe 12 aprilie s-au împlinit 61 de ani de când primul om, cosmonautul Iuri Gagarin, a ajuns în spațiu. Iar pe 14 mai, brașoveanul Dumitru Prunariu – primul și singurul român ajuns vreodată în spațiu, aniversează 41 de ani de când a privit planeta de sus.

Publicitate

Deși, iată, au trecut mai bine de 4 decenii de atunci, Rusia, SUA și China au rămas în continuare singurele țări care lansează momentan echipaje în spațiul cosmic.

De Ziua Mondială a Zborului Uman în spațiu, am vorbit cu Dumitru Prunariu la Interviurile Brasov.net despre șansele României de a mai trimite oameni în cosmos. Suntem membri ai Agenției Spațiale Europene și, în virtutea acestui titlu, participăm în această perioadă la cea mai recentă sesiune de selecție de astronauți europeni. Am rămas momentan în competiție cu 15 concurenți după prima fază de selecție, urmând ca finalele să aibă loc în toamna acestui an. Șansele „să se alinieze planetele” astfel încât să îl avem curând pe al doilea român care ajunge în spațiu sunt însă foarte mici, crede Dumitru Prunariu.

Între timp, din ce în ce mai multe companii private organizează zboruri turistice în cosmos – e drept: la niște prețuri astronomice, în adevăratul sens al cuvântului. Ce văd cei care ajung totuși dincolo? Rănile Pământului care, privite de sus, arată magnitudinea distrugerilor provocate de oameni.

Publicitate

Urmărește o discuție despre ceruri cu „picioarele pe pământ”:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    1 mai, 2022 at 8:13 am

    Cu actualul guvern,al doilea român în spațiu….când va zbura PORCUL cu aripi de crocodil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes