Connect with us
Publicitate

Turism

Când va decola primul avion de pe Aeroportul Braşov şi unde ar vrea să zboare? Ce răspunde Adrian Veştea

Publicat

pe

În ultima perioadă autorităţile judeţene spun că lucrările la Aeroportul Braşov sunt tot mai aproape de finalizare şi că în curând de va putea zbura de aici. Într-un interviu acordat emisiunii „Călător pe unde și oriunde” de la Radio România Braşov FM, Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov a spus când crede că va decola primul avion de la Braşov, şi unde ar vrea să zboare.

Publicitate

„Lucrările evoluează foarte bine şi în următoarele luni vom recepționa terminalul. Deasemenea lucrările la sistematizarea pe verticală la balizaj sunt într-un progres foarte bun. Eu cred că toate lucrările pe care le mai avem de finalizat vor fi realizate în perioada următoare, până în luna Iulie, urmând ca ulterior, după ce vom certifica, şi după ce vom avea structurile care sunt necesare ca un aeroportul internațional să funcţioneze să putem să avem și primul zbor. Noi încă suntem optimişti, sperăm ca anul acesta să avem zboruri de pe aeroportul de la Brașov.

Sunt foarte multe situaţii care pot crea această imprevizibilitate. Vedem ce se întâmplă în această perioadă la nivel mondial și la nivel național. Practic tot ceea ce a însemnat număr de pasageri raportat la anul 2019, în anul 2020 a existat o scădere de 69%. Toate aceste aeroporturi, nu doar din România, ci și din străinătate primesc ajutor de stat. Multe dintre ele pentru a putea supraviețui sunt nevoite să primească bani fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul autorităților judeţene.”, a spus Adrian Veştea.

„Sunt foarte multe destinații care merită văzute. Acest aeroport va crea o dezvoltare pe măsura din punct de vedere economic. Iar Brașovul este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale României, şi în acelaşi timp un puternic centru economic (…) Sper ca aeroportul să creeze o oportunitate pe parte de mobilitate încât să putem să să ajungem sau să plecăm cu mai multă ușurință de la Brașov.

Publicitate

Dacă ar fi să mă raportez la faptul că şi copiii mei sunt suporteri ai Barcelonei, mi-aş dori să plec fie la Barcelona, fie la Madrid la un meci de fotbal.”, a completat președintele Consiliului Județean Brașov.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    7 februarie, 2021 at 9:24 am

    Sa decoleze cat mai repede,sa aterizeze in ,,picaj,, pe sediul parlamentului cand sunt TOȚI, prezenți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes