Connect with us
Publicitate

Util

Când se deschide Transfăgărăşanul? Anunţul DRDP Braşov

Publicat

pe

Traseul Transfăgărășanului este unul dintre cele mai deosebite trasee din Europa. Acest lucru se datorează înălțimii, dar și peisajele pe care le poți admira în timpul plimbării.

Transfăgărășan ne oferă foarte multe atracții, printre care 27 de viaducte, un tunel de 887 metri (cel mai lung din țară), lacuri deosebite și cascade fascinante.

Regionala de Drumuri Brașov a declarat faptul că redeschiderea circulației între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac se va face pe 15 iunie. Deschiderea va mai dura până când drumul va fi complet redeschis, având în vedere vremea din această perioadă, relatează stirilekanald.ro.

Pe unele tronsoane grosimea stratului de zăpadă ajunge și la 5-6 metri.

Publicitate

,,Colegii noștri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curățarea zăpezii de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Din păcate iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind pe alocuri 5-6 metri grosime.

Cu toate acestea suntem convinși că vom reuși și în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărășan, față de termenul obișnuit de 1 iulie”  a transmis DRDP Brasov pe Facebook.

Transfăgărășan este inclus în multe tururi turistice. Este considerat unul dintre cele mai bune trasee din lume. Acesta a fost foarte popularizat de aprecierile lui Jeremy Clarkson. Acesta l-a comparat cu un traseu de curse, dar și de episodul realizat pentru Top Gear.

Transfăgărășan oferă mai mult decât o experiență de conducere. Acesta este o cale de conectare a sudului țării cu Transilvania. Mai mult de atât, permite parcurgerea directă a Munților Făgăraș prin cinci tuneluri și drumuri șerpuite. La construcția lor au fost necesare 6.500 de tone de dinamită.

De asemenea, o atracție foarte mare de pe Transfăgărășan este Lacul Vidraru. Barajul enorm este construit în anii 60, fiind unul dintre primele 10 baraje de acest tip din Europa.

Tot pe Transfăgărășan se regăsește o altă atracție: lacul Balea. Este un lac iconic glaciar, situat la 2.034 metri. Anual se construiește un hotel din blocuri de gheață luate din lacul Balea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes