Connect with us
Publicitate

Turism

Când se deschid pârtiile de pe Valea Prahovei. Administratorii domeniilor schiabile anunţă că au apărut fake news-uri

Publicat

pe

După episodul de iarnă autentică din weekendul trecut, în zona de munte din Prahova a nins consistent, dar nu suficient de mult pentru ca pârtiile să fie pregătite să primească turiști, anunță autoritățile locale din Sinaia și Azuga.

Publicitate

Pârtiile din aceste stațiuni nu vor fi deschise până la finalul lunii noiembrie.

La Azuga au fost pornite tunurile de zăpadă artificială, pe pârtii stratul de zăpadă este destul de gros, dar încă nu a fost bătătorit pentru a primi schiori.

„Anul trecut n-a fost zăpadă, am avut o primăvară cam până pe 15 decembrie, dacă îmi aduc bine aminte. Pârtia de începători, cred eu că într-o noapte dacă mai avem ceva temperaturi de -6, -7, putem finaliza. Avem deja tunurile și pe pârtia Sorica, aferentă telescaunului, încercăm să tragem tare să o terminăm și pe aceea până pe 30”, a declarat Claudiu Ivaşcu, administratorul domeniului Schiabil Azuga.

Publicitate

La Azuga în acest weekend nu se va schia. Pârtiile sunt în curs de înzăpezire, amenajare și balizare, anunță monitorii de schi din stațiune.

”Ne pare rău să vă dezamăgim, însă zvonurile că pe pârtiile din Azuga se schiază în acest weekend sunt false. Fake news. Așa cum am promis, dăm startul sezonului de schi pe data de 30 noiembrie.

Sunteți pregătiți?”, este mesajul Administrației Domeniului Schiabil din Azuga, postat pe pagina de Facebook.

Nici la Sinaia pârtiile de mare altitudine nu sunt pregătite încă. Deși a nins și aici, stratul de zăpadă este încă insuficient de consistent.

Totul depinde de ce se va întâmpla în acest final de săptămână când se anunță din nou ninsori.

Publicitate

La Predeal situația este similară, administratorii pârtiilor au început deja amenajările şi speră ca în minivacanţa de 1 Decembrie să fie înceajuns de mult omăt pe pârtii pentru a da drumul instalaţiilor.

„Beneficiem deja de un strat de zăpadă de 7-8 centimetri, dacă temperaturile vor permite, pe întreaga suprafață a pârtiei vom veni cu un plus de zăpadă artificială întrucât anul acesta, pentru prima dată, avem 16 tunuri funcționale. De mult timp n-a mai fost zăpadă de 1 decembrie, dar sperăm ca anul ăsta să se mențină”, a spus Marius Mateescu, viceprimarul din Predeal

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes