Connect with us
Publicitate

Social

Campanie de reciclare a deșeurilor electrice și electronice, în Brașov. Cei care vor să scape de aparatura veche din casă vor fi înscriși într-o tombolă cu premii

Publicat

pe

Brașovenii sunt invitați să predea în mod responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și să viziteze Caravana ECOTIC pentru a afla mai multe informații despre colectarea și reciclarea corectă a acestora.

Publicitate

În perioada 13-14 mai, Asociația ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu şi Eco Civica Center organizează campania de conștientizare și colectare “Brașov Reciclează”, îndemnând cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Fiecare persoană care va preda deșeuri electrice de dimensiuni mici și medii va fi înscrisă la tombola cu premii, iar cei care predau deșeuri electrice voluminoase vor fi premiați garantat.

Locuitorii orașului Brașov vor avea la dispoziție 16 puncte de colectare, la care vor putea aduce și preda spre reciclare deșeuri de echipamente electrice, asigurându‑se astfel că acestea vor fi reciclate în mod corect.

Nr Amplasament puncte provizorii de colectare
1 Livada Poştei – in parcare, lângă Biblioteca Județeană
2 Astra – B-dul Saturn nr.32 – în faţă la Galeriile Orizont
3 Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă
4 Calea Bucureşti – Parcul Someş
5 Centrul Civic – în parcarea din faţa Sergiana Center
6 Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecţia cu Str.Bisericii Române
7 Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecţia cu Str. Pavilioanele CFR
8 Făget – Str. 13 Decembrie, lângă statia RAT
9 Florilor – B-dul  Alex. Vlahuţă nr.10 în faţă la ITC
10 Griviţei nr.47 – intersecţia străzii Emil Racovita, lângă Locul de Joacă
11 Metrom – Str. Carpaţilor, nr 60, obiectiv 71 (în incinta Metrom)
12 Prund – Schei – P-ţa Unirii lângă statia RAT
13 Răcădău – Parcul Trandafirilor- lângă Carrefour Magnolia
14 Tractorul – Str. Oltet nr.12  – lângă Piaţa Tractorul
15 Noua – Dârste – Str Prunului nr 9, lângă staţia RAT
16 Stupini – Str Bârsei, lângă Biserică

„Împreună cu partenerii noștri, Eco Civica Center, dorim să le oferim brașovenilor soluții la îndemână pentru predarea electronicelor uzate. Îi încurajăm pe cetățeni să solicite preluarea GRATUITĂ de la domiciliu sau să vină la unul dintre punctele de colectare amplasate cu ocazia acestei campanii. Simplul gest de a preda corect, spre reciclare, deșeurile electrice este o contribuție la un mediu mai curat”, a declarat Ema Cumpătă, Coordonator Comunicare ECOTIC.

Publicitate

Programul punctelor de colectare este între 10:00 și 17:00. Preluarea gratuită de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (mașini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) se face pe baza programării la numărul de telefon 0742 400 404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00) sau la email-ul: [email protected]

Totodată, între 11 și 14 mai 2023, brașovenii pot vizita în mod gratuit Caravana ECOTIC, muzeu mobil al deșeurilor electrice, care se va afla în parcarea Mall-ului Coresi Shopping Resort. Programul de vizitare este: 11- 12 mai 12:00 – 18:00, 13-14 mai 10:00 – 18:00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes