Connect with us
Publicitate

Social

Campania „Dar din suflet pentru seniori” se amână. Direcția de Asistență Socială Brașov anunță că ajutoarele financiare vor fi oferite în decembrie

Publicat

pe

Publicitate

Vârstnicii din Brașov, care au pensii mici, vor primi ajutoare financiare din partea Primăriei Brașov, sub formă de vouchere. Acordarea acestor tichete se amână pentru luna decembrie, au anunțat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov.

„Ținând cont că în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov ce va avea loc în data de 25.11.2022 se va supune aprobării modificarea Hotărârii privind implementarea la nivelul municipiului Brașov a proiectului “Dar din suflet pentru seniori”, constând în acordarea de tichete sociale, Direcția de Asistență Socială Brașov informează cetățenii că se amână începerea Campaniei până la data de 05.12.2022. Facem aceste precizări datorită numărului mare de persoane care se prezintă zilnic la sediul nostru pentru a intra în posesia tichetelor sociale. Vom reveni cu informații imediat ce acestea vor apărea”, au declarat reprezentații DAS Brașov.

Modificările care trebuie votate de aleșii locali se referă la mărirea nivelului de venituri ale beneficiarilor eligibili de la 1200 la 1700 lei pe lună, dar și la majorarea valorii tichetelor sociale de la 100-150 lei. Potrivit calculelor făcute, impactul bugetar va fi de 800.000 de lei.

La nivelul municipiului Brașov, există aproximativ 6.000 de persoane care pot beneficia de acest ajutor financiar oferit de municipalitate. Solicitanții trebuie să aibă vârsta de minimum 65 de ani, în cazul bărbaților și 63 de ani în cazul femeilor, să locuiască în Brașov, să fie pensionar al sistemului public de pensii și să nu aibă datorii la bugetul lcoal.

Publicitate

Tichetele se distribuie prin intermediul Direcției de Asistență Socială, în baza unei cereri, însoțită de actul de identitate al solicitantului și de cuponul de pensie din luna solicitării ajutorului sau din luna anterioară.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes