Connect with us
Publicitate

Social

Campania „Dar din suflet pentru seniori” revine. Ce trebuie să facă brașovenii pentru a beneficia de tichetele în valoare de 200 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Direcția de Asistență Socială Brașov aduce la cunoștința publicului începerea Campaniei “Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Până pe data de 13 aprilie 2023, potențialii beneficiari pot depune cererile pentru primirea acestui ajutor, la sediul instituției.

Raportat la campaniile anterioare, începând cu acest an Campania “Dar din suflet pentru seniori” are câteva noutăți, aprobate de Consiliul Local Brașov, respectiv:

  • valoarea tichetelor este de 200 lei/persoană/campanie;
  • tichetele se vor acorda pe suport electronic (carduri).

Rămân neschimbate următoarele aspecte:

1. Beneficiarii sprijinului financiar sunt pensionarii care au domiciliul stabil în municipiul Brașov, au venituri de până la 1700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31.12.2023 inclusiv și nu au datorii față de bugetul local.

Publicitate

2. Sprijinul financiar se va acorda sub formă de tichete sociale pe suport electronic (carduri) care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare;

3. Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor depune o cerere, însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

Documentele de identitate și cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât și în copie , iar în situația în care cererea se depune on line, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor.

Începând cu această campanie, metodologia de acordare s-a modificat și presupune două etape:

  • depunerea cererii însoțită de documentele justificative, fie on line pe adresa [email protected], fie la sediul instituției;
  • ridicarea tichetelor electronice de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită) care vor fi alimentate cu ocazia fiecărei campanii sub rezerva menținerii condițiilor care au stat la baza acordării lor.

Reprezentanții Direcției de Servicii Sociale Brașov spun că încurajează depunerea on line a cererilor însoțite de documentele astfel încât deplasarea la sediul instituției a persoanelor vârstnice sau a celor împuternicite să se realizeze o singură dată, la momentul ridicării cardului.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este:

  • luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00)
  • joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes