Connect with us
Publicitate

Eveniment

Camionagii au fost „luaţi la ochi” de poliţiştii braşoveni. Statistică îngrozitoare, unul din trei tir-işti a fost amendat

Publicat

pe

Publicitate

Între 07 şi 13 februarie, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov pentru a vedea dacă şoferii respectă normele rutiere de transport de persoane. Au fost vizate maşinile cu o capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Au fost controlate aproape 900 de autovehicule şi au dat peste 250 de amenzi. 

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat 889 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abaterile constatate la această categorie de vehicule au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 64 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 25 pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, 9 pentru încălcări ale prevederilor H.G. nr. 69/2012, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, cadrele de poliție au imobilizat 2 autovehicule de transport marfă, întrucât acestea nu dețineau poliță de răspundere civilă auto (RCA).

Din categoria autovehiculelor de transport persoane, au fost verificate 517 de astfel de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 1 sancțiune fiind aplicată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 5  pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru încălcări ale prevederilor H.G. nr 69/2012 și 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea altor prevederi legale privind regimul rutier.”, transmite IPJ Braşov.

Polițiștii brașoveni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 4 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Publicitate

De asemenea, au fost reținute 35 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice  pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes