Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Căminul pentru bătrâni din Noua devine centru de izolare Covid. Cinci persoane din centru sunt infectate

Publicat

pe

Pentru a putea deschide centrul de testare COVID, Primaria Brasov se asociază cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, conform deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgentă. Prin aceeași hotărâre CLSU înființează, la Căminul pentru persoane vârstnice, un Centru de izolare preventivă pentru persoanele fără adapost care au fost confirmate pozitiv la testarea săptămânală. În acest moment sunt confirmați 5 beneficiari ai centrului pentru persoane fără adapost, dintre care patru sunt internați la centrul de izolare din Noua, iar unul este la spitalul din Zarnesti. Centrul de izolare de la Căminul pentru persoane vârstnice va avea 44 de locuri.

Publicitate

Hotărârea Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov se stabileşte că: 

Art. 1 Se aprobă organizarea unui punct de recoltare RT-PCR al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, în sediul DAS din str. Gladiolelor nr. 4. Activitatea în acest punct de lucru se va desfășura cu cadre medicale școlare din cadrul DAS – Serviciul de Asistență Medicală în Unități de Învățământ, detașate către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

Art. 2.Se aprobă funcţionarea unui Centru de izolare preventivă pentru o perioadă de 14 zile, a persoanelor fără adăpost, în imobilul de pe strada Gladiolelor nr.4, parter şi etajul II Corp C, cu o capacitate de 44 locuri, sub coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov

Publicitate

Art. 3.Se aprobă asigurarea hranei pentru beneficiarii Centrului de izolare preventivă, în cuantum de 30 lei/zi/beneficiar, care va acoperi cheltuielile aferente unui nr. de 3 mese/zi, în sistem catering, în baza unui contract de furnizare încheiat de către Direcţia de Asistenţă Socială Braşov.

Art.4. Se aprobă asigurarea pazei, menţinerea ordinii şi liniştii publice în regim permanent, în interiorul Centrului de izolare preventivă, de către Poliţia Locală.

Art.5. Direcţia de Asistenţă Socială Braşov va face toate demersurile necesare pentru buna funcţionare a centrului de izolare preventivă, în condiţii optime şi de siguranţă sanitară.

Art.6. Cheltuielie privind alocaţia de hrană se asigură lunar din bugetul Ministerului Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Braşov, la solicitarea autorităţii administraţiei publice locale, în baza documentelor justificative.

Art. 7. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data emiterii;

Publicitate

Art. 8. Comitetul Operativ cu Activitate Temporară (C.O.A.T.) va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov (C.L.S.U.) și instituțiilor implicate, în vederea punerii în aplicare ;

Art. 9. Prezenta hotărâre se publică pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes