Connect with us
Publicitate

Eveniment

Camere microscopice, ascunse în nasturi. Așa au fotografiat candidații la Bacalaureat subiectele care au apărut pe internet chiar în timpul examenelor

Publicat

pe

sursa foto: www.edupedu.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, a venit cu precizări în ceea ce privește modalitatea prin care au fost efectuate fotografii la subiectele de la Bacalaureat în timpul desfășurării examenului. Ministrul recunoaște că aceste poze au fost surprinse cu ajutorul unor camere microscopice, ascunse în nasturi, și a subliniat necesitatea asistenței tehnologice pentru a preveni astfel de incidente, anunță capital.ro.

Chestionată despre această situație, Deca a declarat că au fost identificate centrele de examen responsabile pentru publicarea subiectelor. Ministrul a adăugat că Parchetul a fost sesizat în aceste cazuri.

„În fiecare astfel de caz am făcut investigații prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înțeles că Parchetul s-a sesizat în astfel de cazuri. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează. Din păcate, afectând integritatea Examenelor Naționale. Înțeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba despre căști microscopice, care sunt la nivelul urechii și sunt foarte greu de detectat de către Comisii”, a declarat Ligia Deca.

Având în vedere că subiectele de la Bacalaureat au apărut în timpul examenului, nu după, ministrul Ligia Deca spune că integritatea acestuia nu a fost afectată.

Publicitate

„În astfel de cazuri avem nevoie tot de ajutorul tehnologiei pentru a nu avea astfel de situații. Însă, așa cu spuneam, în fiecare caz în care subiectele au ieșit în spațiul public, în timpul examenului, niciodată înainte ca elevii să intre în săli, subiectele nu au fost publice. Deci nu a fost afectată integritatea evaluării naționale sau a examenului de Bacalaureat. Însă, și acolo unde ele au ieșit înainte de publicarea lor oficială de către Ministerul Educației am realizat anchete și s-au luat măsuri”, a adăugat ministrul Educației.

Ligia Deca și-a declarat intenția de a se angaja în discuții cu instituțiile statului pentru a explora măsuri de prevenire a unor incidente similare pe viitor. Ea a subliniat necesitatea de a căuta metode alternative pentru a preveni utilizarea unor astfel de echipamente.

„Înainte se folosea telefonul mobil, acelea nu sunt permise. În cazul acestor tipuri de echipamente trebuie să găsim altă modalitate de prevenție”, spune ministrul Educației.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes