Connect with us
Publicitate

Turism

„Camere la Munte”, program de cazare inedit în Vama Buzăului. Localnicii primesc musafiri şi îi cazează în camerele pe care le au libere în casă

Publicat

pe

Publicitate

Cei care vor un venit în plus apelează acum la programul „Camere la Munte”, unde gazdele cazează turiști în propriile case. Spațiile de cazare sunt autorizate de ministerul Turismului.

Românii de la țară, care vor să își rotunjească veniturile, au început să cazeze turiști în propriile locuințe. Un astfel de concept a fost dezvoltat în Vama Buzăului, din județul Brașov. Aici oamenii își întâmpină oaspeții în camerele libere pe care le au în casă, iar unii proprietari își poftesc musafirii și la masă. Programul „Camere la Munte” a fost dezvoltat la nivel național, iar spațiile de cazare sunt autorizate de ministerul Turismului, transmite Kanal D.

După 12 ani de muncă în Spania, Iuliana s-a întors acasă, în Vama Buzăului și, împreună cu soțul ei, au decis să facă o afacere proprie. Au deschis un punct gastronomic local, iar apoi s-au dezvoltat și au început să cazeze o parte din turiștii care veneau la ei să ia masa.

„Turiștii cereau și cazare peste noapte și atunci ne-am gândit ca să închiriem trei camere, pe care le avem la dispoziție în partea de sus. Iar în partea de jos locuim noi. Și e un venit în plus pentru familie.

Sunt susținută de soțul meu și de fiica mea, am o fetiță la facultate, soțul meu mai are și el un job și ne împărțim”, a povestit femeia.

Publicitate

Așa au ajuns să se înscrie în programul „Camere la Munte”, un concept care le permite să cazeze oaspeți în dormitoarele libere pe care le au la etajul casei.

Livingul familiei a devenit acum loc unde turiștii pot lua masa, pe timp de iarnă. În sezonul cald, bucatele delicioase pot fi savurate și pe terasă. Pe lângă mic dejun, oaspeții pot savura aici prânzul și cina, contra cost.

Un meniu complet, care conține o ciorbă, un fel principal și un desert costă 90 de lei de persoană, iar cazarea într-una dintre camere 250 de lei pe noapte.

Și Nicoleta s-a înscris în programul „Camere la Munte” după ce a transformat fostul atelier de fierărie al socrului într-un punct gastronomic local, cu spații de cazare la mansardă.

Turiștii au parte aici de experiența traiului la țară, ceea ce îi face să revină în vacanțe.

„Sunt foarte încântați când vin că vor să vadă și animalele, mai ales când vin cu copiii. Îi ducem la iepuri, la vacă, la porc, la găini, câine, deci toate le vizitează”, a spus femeia.

După conceptul gastro local, autoritățile din Vama Buzăului au dezvoltat și programul „Camere la Munte”.

„În momentul de față, undeva la peste 50 de locuri de cazare sunt în conceptul Camere la Munte. Ele sunt clasificate, autorizate la fel de către ministerul Turismului”, a explicat Tiberiu Chirilaș, primar Vama Buzăului.

În jur de 200 de mii de turiști vizitează anual comuna Vama Buzăului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes