Connect with us
Publicitate

Economic

Camera Deputaţilor a votat astăzi impozitarea pensiilor speciale

Publicat

pe

Publicitate

Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Inițiativa, adoptată anul trecut de Senat, nu figura inițial pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru dezbatere și vot final, fiind introdusă chiar la începutul ședinței, scrie g4media.ro.

Legea a trecut cu 307 voturi „pentru” și un singur vot împotrivă, cel al deputatului Dorel Căprar, fostul lider al PSD Arad, inculpat în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timişoara. Este de remarcat şi faptul că de puţină vreme Căprar s-a înscris în PPU, partidul lui Dan Voiculescu.

Proiectul de lege a fost iniţiat anul trecut de senatorul PSD Eugen Teodorovici. Actul normativ urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. De asemenea, legea poate fi atacată la Curtea Constituțională anterior promulgării.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.

Publicitate

Proiectul va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de mâine, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes