Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cămătar capturat de polițiștii din Brașov. Individul oferea împrumuturi cu dobândă de până la 30%. Când nu primea banii la timp, trecea la amenințări

Publicat

pe

Polițiștii din Brașov au reușit să captureze un bărbat în vârstă de 53 de ani, care este acuzat de șantaj și camătă. Anchetatorii spun că începând din anul 2020, individul ar fi împrumutat sume de bani mai multor persoane și ar fi cerut o dobândă de aproximativ 20-30%.

Publicitate

În perioada august 2020 – noiembrie 2021, suspectul și-ar fi amenințat clienții cu acte de violență, atât personal, cât și telefonic pentru ca oamenii să îi trimită banii împrumutați, dar și dobânda pe care o datorau.

Polițiștii au intrat pe fir, iar suspectul a ajuns în atenția lor. După ce au adunat suficiente probe, procurorii au cerut judecătorilor aprobarea a două mandate de percheziție pe care l-au pus în aplicare chiar ieri.

„Astfel, la data de 11 noiembrie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu Serviciul Criminalistic Brașov și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare 2 mandate de percheziție, în urma cărora au fost ridicate mai multe probe în vederea continuării cercetărilor, fiind puse în executare 3 mandate de aducere. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 53 ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes