Connect with us
Publicitate

Social

Căldura închide o parte dintre pârtiile din Poiana Brașov. Temperaturile ridicate au topit zăpada din partea inferioară a masivului Postăvarul

Publicat

pe

Temperaturile neobișnuit de mari care s-au înregistrat în Poiana Brașov în ultimele zile au împins autoritățile să recurgă la o soluție drastică. Administratorii domeniului schiabil au decis să restricționeze accesul în partea inferioară a masivului Postăvarul pentru că zăpada depusă în ultima perioadă s-a topit din cauza căldurii.

Publicitate

Practic, accesul în zona inferioară a pârtiei Drumul Roșu va fi restricționat, iar turiștii nu vor mai putea aluneca pe schiuri sau pe plăcile de snowboard până la baza muntelui, ci vor fi nevoiți să folosească telegondola. Stratul de omăt s-a micșorat semnificativ, iar pe pârtii au apărut bolovani care nu le permit sportivilor de ocazie să practice în siguranță sporturile de iarnă.

„Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. Odată ce condițiile meteo vor permite, temperaturi negative și precipitații sub formă de ninsoare, va fi reluată amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului pentru a fi deschise”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

În partea superioară a masivului Postăvarul, la aproape 1800 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară jumătate de metru, iar în partea inferioară omătul are o grosime de aproximativ 30 de centimetri. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe sportivii de ocazie să nu se aventureze în zonele cu zăpadă puțină pentru că riscul de accidentare este uriaș.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes