Connect with us
Publicitate

Administrație

Calcularea diferită a crescut rata de infectare. Allen Coliban: „Nu putem ascunde această problemă sub preș”

Publicat

pe

Publicitate

Calcularea diferită a ratei de infectare și creșterea numărului de teste au condus la depășirea rapidă a pragului de 3 infectări la mia de locuitori. În Timișoara, Cluj sau Brașov „rețeta” e mai evidentă ca oriunde.

„Nu putem ascunde sub preş o problemă a noastră, a tuturor şi odată ce avem testarea asta la o dimensiune normală putem să venim şi cu prognozele şi cu măsuri în limitarea efectelor pandemiei. În România ar trebui să creştem eforturile pe zona de testare şi secvenţiere. Să vedem care este rata, cum se propagă diversele tulpini şi unde ar trebui să intervenim cu câteva săptămâni înainte.”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului pentru Aleph News.

Faptul că în unele zone nu se fac testări nu înseamnă că virusul nu circulă, odată cu oamenii care călătoresc. Anul acesta, în weekenduri, la munte, gradul de ocupare depăşeşte 90%.

Ce măsuri impune primăria din Brașov

Publicitate

„Ne poate afecta, pe de altă parte este şi un lucru de mândrie, tradiţional vorbind, faptul că avem atâţia turişti.

Ne înscriem în trendul naţional, dar Braşovul nu a fost un exemplu de aşa nu în toate aceste luni. Am avut scăderi de taxe, am avut partea de avize şi eliminare a unor sume de bani pentru obținerea avizelor, tot ce a însemnat partea de terase.”, a mai adăugat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Chiar şi aşa, antreprenorii din Brașov spun că se simt discriminați de guvernanți. Mai ales după ultimul an, când au făcut ping-pong cu redeschiderile.

„Această fluctuaţie nu este plăcută, acest trei la mie ne dezavantajează. De ce? În primul rând există o lipsă masivă de predictibilitate. De fiecare dată când deschidem suntem obligaţi să ne aducem oamenii din şomaj tehnic să ne facem stocuri de marfă, să ne pregătim.”, a declarat Ștefan Gleveșanu pentru Aleph News, proprietarul unui local din Brașov.

sursa: Mediafax / Aleph News

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes