Connect with us
Publicitate

Social

Călătorii care circulă cu trenul vor putea cumpăra biletul de tren integrat. Un singur tichet va putea fi folosit pe mai multe rute, indiferent de compania feroviară

Publicat

pe

Publicitate

Călătoria cu trenul va fi mai simplă pentru călătorii care străbat distanțe lungi și sunt nevoiți să schimbe mai multe garnituri pentru a ajunge la destinație. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) urmează să lanseze luna aceasta biletul de tren integrat, o facilitate care va permite pasagerilor să cumpere un singur bilet pentru o rută pe care circulă doi sau trei operatori feroviari, anunță economedia.ro.

Sistemul a fost în teste luna trecută, iar în martie ar trebui să devină și operațional în ,,mersul trenurilor” – sistemul infofer.ro, potrivit promisiunilor președintelui ARF, Ștefan Roșeanu. Sistemul informatic pentru emiterea biletelor integrate va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pe o rută precum Bârlad-Zărnești pe care o deservesc doi operatori sau chiar trei operatori, CFR Călători, operatorul de stat pentru traseul până la Brașov respectiv operatorul privat Regio Călători de la Brașov la Zărnești.

„De la Bârlad la Zărneşti nu poţi să mai mergi astăzi doar cu CFR Călători. Ai cel puţin doi operatori: CFR Călători şi Regio Călători. În unele situaţii poţi să mai şi un al treilea, Transferoviar – şi exemplele acestea pot să continue. Ca să mergi la Târnăveni, de asemenea, nu poţi să mergi doar cu CFR Călători sau doar cu Regio Călători care deserveşte Blaj-Târnăveni și atunci este problemă astăzi să ştii cu ce operator sau ce operator este pe linia respectivă, să te duci pe site-ul lui, da este o chestie care este total anapoda. Și dacă mergem cu avionul mergem la agenție sau pe site-uri care agreghează informația. Acest lucru îl finalizăm în aceste zile, cu colegii noştri de la Informatică Feroviară – şi îl vom lansa în faza de test luna aceasta şi de luna viitoare (n.r martie) va fi sigur funcţional – să poţi să cumperi un bilet pentru mai mulţi operatori sau pentru unul singur, în funcţie de ce ofertă ai pe ruta respectivă”, a declarat președintele ARF, Ștefan Roșeanu.

Astfel, pentru data de miercuri, 8 martie, pe site-ul oficial infofer.ro (Mersul Trenurilor) o călătorie de la Bârlad la Zărnești cu plecarea la 00 42 este deservită de CFR Călători și Regio Călători în timp ce următorul traseul, de la ora 03 este operat de trei transportatori : Transferoviar, CFR Călători și RegioCălători.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes