Connect with us
Publicitate

Cultural

Călătorie de la „Roma la Compostela”, via „Casa Mureşenilor”

Știri Brașov

Publicat

pe

Deși, în aparență, această pandemie ne împiedică să facem activitățile pe care le dorim, există numeroase lucruri pe care le putem face. Având în vedere că Brașovul este un oraș medieval, istoric, cu multe povești de spus, o modalitate eficientă de a-ți petrece timpul liber este vizitatul muzeelor.

Începem seria cu unul dintre cele mai importante muzee din Brașov, Muzeul „Casa Mureșenilor”, care, în această perioadă, prezintă atât o expoziție a unui arhitect, Teofil Mihăilescu (foto), intitulată „De la Roma la Compostela”, cât și muzeul în sine, reprezentat de casa lui Iacob Mureșianu.

Noutatea acestui an din partea muzeului braşovean constă în introducerea în tur a unor interacțiuni cu inteligența artificială, care prezintă interes atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Publicitate

Astfel, pe parcursul a cel mult o oră, putem vizita acest muzeu și expoziția găzduită de el, cunoscând istoria familiei Mureșanu, o familie de artiști și publiciști brașoveni.

Ținând cont de condițiile meteorologice nefavorabile și de normele de distanțare socială impuse de lege, care nu ne permit să facem prea multe lucruri, vizitarea acestui muzeu poate fi benefică atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Publicitate

Mâine ne vom opri la un alt punct de interes local, cu prezentarea posibilităților de petrecere a timpului liber pe timp de pandemie.

Dodiţă Antonio

foto: Muzeul Casa Mureşenilor Braşov

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>