Connect with us
Publicitate

Social

Călătoria cu trenul va fi mai scumpă. Începând de astăzi biletele vor costa cu 20% mai mult

Publicat

pe

Începând de astăzi, biletele la trenurile CFR, dar și la cele private vor fi mai scumpe cu 20%. Această majorare a prețului tichetelor va însemna câțiva lei în plus la cursele scurte și peste 20 de lei la rutele lungi. Pentru mulți călători această scumpire nu este justificată mai ales că în trenuri condițiile sunt departe de cele dintr-o țară civilizată, iar viteza de pe calea ferată rămâne în continuare foarte scăzută.

Publicitate

Potrivit hotnews.ro, pe trasee de sub 60 km, cum ar fi București – Ploiești sau Arad – Timișoara, tariful la trenurile Regio va crește de la 7,2, la 9 lei. La IR, unde este nevoie și de supliment de loc, vor crește de la 17.9 lei, la 22 de lei.

De la București la Brașov prețul va crește de la 24, la 29 lei la trenurile mai lente, Regio și de la 44,7 lei la 54 lei pe trenurile IR. Pe distanțe de puțin peste 200 km, cum ar fi București – Constanța sau București – Craiova, prețurile la Regio urcă de la 29,3 lei, la 35 lei. La IR biletele vor costa 67 de lei, față de 55 lei.

Un drum Timișoara – Baia Mare va costa de la 65 de lei, aproximativ 80 de lei. De la Brașov la Mangalia prețul la IR va urca de la 86 lei, la 104 lei. Cine dorește un loc la cușetă de șase va plăti aproximativ 140 de lei. Tot la 104 lei urca și biletul pentru București – Iași, vagon clasa 2.

Publicitate

De la București la Timișoara, la clasa a 2 a, prețul va crește de la 97 lei, la 121 lei, dar călătoria durează, din păcate, 10 ore. La vagon de dormit, în cabină cu două locuri, biletul costa 215 lei, dar se vor adăuga 40 de lei.

De la Brașov la Iași biletul cu trenul Regio costă 65 lei și va ajunge la 80 lei, în timp ce la IR este 86 de lei și va ajunge la 104 lei.

De la București la Oradea, la cușetă cu 6 locuri, prețul va ajunge la aproximativ 170 lei. La vagonul clasa 2, cu loc pe scaun, călătoria va costa 120 de lei. Pe București – Satu Mare tarifele sunt un pic mai mari și există și varianta în vagon de dormit cu două locuri în compartiment, dar prețul este aproape 300 de lei.

Pe distanțe mai mari se vor resimți mai tare scumpirile: un drum la clasa a 2 a Iași – Timișoara va costa cam 130 de lei, iar la cușetă cu 4 paturi, aproximativ 200 de lei. Există la IR 1765 și varianta de dormit în cabina single pentru drumul de 17 ore, dar biletul costă spre 400 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes