Connect with us
Publicitate

Turism

Călătoria cu feribotul în Grecia va fi mai scumpă. Companiile de transport naval au majorat prețurile biletelor pentru a treia oară în acest an

Publicat

pe

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor devine din ce în ce mai scumpă. După majorarea tarifelor la cazare, mâncare și servicii de agrement, acum și călătoria cu feribotul va fi mai scumpă. Companiile de transport naval au anunțat creșteri ale prețurilor biletelor în medie între 4% și 8%, anunță antena3.ro.

Publicitate

Majorările de tarife vor fi făcute pentru anumite rute, în special la feriboturile care pleacă din portul Pireu. Iată și câteva exemple de creșteri de prețuri:

  • Pireu – Naxos, creștere de 7,29%, de la 48 euro la 51,50 euro
  • Pireu – Paros, creștere de 7,53%, de la 46,50 euro la 50 de euro
  • Pireu – Mykonos, creștere de 8,25%, de la 48,50 euro la 52,50 euro
  • Pireu – Ikaria, creștere de 7,34%, de la 54,50 euro la 58,50 euro
  • Pireu – Syros, creștere de 7,06%, de la 42,50 la 45,50 euro
  • Pireu – Rodos, creștere de 5,20%, de la 86,50 la 91 euro

Aceasta este a treia majorare făcută de unele companii de feriboturi, din acest an. Prima a avut loc în aprilie, atunci când creșterea prețurilor a fost de 10-12%, iar pe 15 iunie biletele s-au scumpit cu încă 5% până la 10%. Asta înseamnă că în doar un an, călătoria cu feribotul a devenit cu cel mul 34% mai scumpă față de 2021.

De exemplu, prețul total pentru o familie de 4 persoane, doi adulți și doi copii până la 10 ani, plus o mașină, pe traseul Pireu-Rhodos, este de 422 de euro pe sens. Călătoria va dura aproximativ 14,5 ore.

Publicitate

Multe alte companii de transport așteaptă să vadă prețurile combustibililor în perioada următoare înainte de a lua alte decizii cu privire la costurile biletelor. În portul Rafina, de exemplu, tarifele pentru călătoriile cu feriboturile convenționale către Andros, Tinos și Mykonos rămân aceleași, ca și pentru multe alte rute din Lavrio.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes