Connect with us
Publicitate

Eveniment

Câinii se Salvamont se pregătesc în munţii Făgăraş pentru intervenţii în caz de avalanşă

Publicat

pe

Publicitate

25 de unități canine din țară se pregătesc zilele acestea în cadrul Stagiului naţional de formare şi atestare a unităţilor canine de intervenţie la avalanşă, care are loc în jud. Argeș. Stagiul, aflat la a opta ediție, este organizat începând de azi până pe 13 martie, la Cabana Capra în Transfăgărăşan, la o altitudine de 1.700 metri.

Directorul Salvamont Argeș și șeful Comisiei de Avalanșă în Salvamont România, Ion Sănduloiu, a explicat că aceste unități canine de avalanșă funcționează din 2015, de când el împreună cu câinele său Helios, un border Collie au primit atestat în Franța.

„Vom avea 9 unități canine care vor fi prezente pe tot parcursul stagiului, iar restul până la 25 vor veni câte minimum 3 zile pentru reconfirmarea anuală a brevetului. Patru dintre cei care stau permanent vor obține brevetul anul acesta, ceilalți sunt veniți pentru antrenament. Actul final al găsirii cuiva în zăpadă, pentru că de fapt acesta este nivelul la care trebuie să ajungă după ce parcurg toate etapele și apoi și școala, este să găsească două victime ascunse în zăpadă, să sape și să intre. Atât la examen cât și la antrenamente așa-zisele victime sunt oameni. Câinii sunt antrenați să găsească miros de om, nu poți să substitui asta cu manechin.”, a spus Ion Sănduloiu pentru radiomures.ro

Echipajele canine de salvare montană din Mureș sunt două la număr, iar cei doi instructori cu prietenii lor patrupezi vor ajunge săptămâna viitoare la Cabana Capra din Transfăgărășan, pentru reatestarea anuală.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes