Connect with us
Publicitate

Social

Caii şi poneii de la Zoo Braşov vor fi folosiţi în tratamentul persoanelor cu autism

Publicat

pe

Primăria Braşov a remis un comunicat de presă prin care anunţă că Grădina Zoologică Braşov a încheiat un parteneriat cu Asociaţia „Copiii de Cristal” în urma căruia caii şi poneii grădinii zoologice vor fi folosiţi pentru hipoterapia pesoanelor cu autism care merg regulat şi la centrul asociaţiei sus menţionate.

Viceprimarul Laszlo Barabas a declarant pe marginea acestui subiect: ,,Având în vedere că în luna iulie vom aduce prima zebră de la Grădina Zoologică din Zagreb și trebuia să eliberăm țarcul în care sunt acum caii, am încercat să găsim o soluție cât mai bună pentru utilizarea acestora. În urma recomandării domnului primar, am avut o discuție cu reprezentanții Asociației <<Copiii de Cristal>>, care ne-au spus că acești cai pot fi folosiți pentru terapia persoanelor cu autism. Consider că este cea mai bună variantă, în felul acesta avem siguranța că acești cai au ajuns pe mâini bune și că sunt de folos unor persoane care au mare nevoie de ei”.

O sesiune de hipoterapie mai eficientă decât o zi de obişnuită la centru

La rândul său, Gabriela Plopeanu, reprezentanta Asociaţiei „Copii de Cristal” a punctat că: „beneficiarii care frecventează asociaţia noastră, fiind majoritatea din mediul urban, nu au interacționat în mod firesc cu animale de talie mare, cum este un cal, iar la prima vizită la Centrul de Echitație s-au simțit foarte bine, absolut toți au vrut să încalece, până și cei mai timizi. Emoțiile și fericirea lor au fost vizibile, atât pentru însoțitori, cât și pentru personalul centrului.

Publicitate

Au verbalizat mai mult ca niciodată după această experiență, iar de atunci întreabă foarte des: când mai mergem la cai? În urma unei sesiuni de hipoterapie s-au obținut mai multe răspunsuri favorabile la stimuli decât după o zi obișnuită de terapie în centru. Era evident că trebuia repetată experiența aceasta, dar din păcate nu ne putem permite atât cât ar fi nevoie, din cauza costurilor de transport și a celor de acces în centrul de echitație.

În cadrul asociației avem foarte multe cazuri sociale – beneficiari pentru care aparținătorii nu pot plăti costul integral al terapiei – pe care le susținem din donații, iar resursele financiare necesare pentru excursii și deplasări sunt reduse, de aceea apelăm la sponsori pentru a putea implementa acest proiect. Propunerea venită din partea Grădinii Zoologice și a Primăriei Municipiului Brașov, de a prelua în custodie 2 cai și 4 ponei, plus un pui de o săptămână al unei femele, este foarte binevenită pentru beneficiarii asociației noastre.

Împreună cu colega noastră specializată în hipoterapie vom putea pregăti și desfășura sesiunile de hipoterapie în cadrul asociației. Mulțumirile noastre merg, din nou, către Primăria Municipiului Brașov, care întotdeauna a susținut și sprijinit activitatea în comunitatea asociației noastre”.

Hipoterapia este metodă care folosește interacțiunea supravegheată de personal specializat cu caii și poneii ca mijloc de stimulare a dezvoltării motorii, emoționale și sociale a persoanelor cu nevoi speciale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes