Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cadou înainte de Crăciun pentru un tânăr din Brașov. Hoții i-au lăsat mașina pe butuci, la propriu

Publicat

pe

Moda furtului de catalizatoare a ajuns tot mai des întâlnită și în Brașov. Un bărbat din zona Micșunica a avut o surpriză neplacută când a ieșit din schimbul trei de la locul de muncă. Acesta a găsit mașina pe butuci, la propriu, iar după o investigație rapidă a observat că a rămas fără catalizator. Hoții i l-au taiat cu ajutorul unui flex cu baterii.

Publicitate

Acesta a depus plângere la poliție luni, după ce a descoperit că îi fusese tăiat catalizatorul de la mașină.

„A mai pățit cineva în orașul Brașov sa găsească mașina în parcare cu, catalizatorul furat? Cum a procedat?”, a scris bărbatul stupefiat pe o rețea de socializare. Comentariile nu s-au lăsat așteptate, mai mulți brașoveni semnalând experiențe similare.

Metoda furtului de catalizatoare este binecunoscută peste tot în lume, nu doar în România. În Marea Britanie, un videoclip a ajuns viral după ce doi hoți au reușit să extragă în mai puțin de un minut un catalizator de pe o mașină. Totul s-a întâmplat în mijlocul zilei.

Publicitate
[fvplayer id=”125″]

Motivul este unul simplu, catalizatoarele conțin, printre altele, aur si platină, metale care se pot valorifica rapid. Amintim că aceste convertizoare catalitice, cunoscute mai simplu drept catalizatoare, conțin în ele metale prețioase – paladiu și rodiu. Primul costă acum la bursă 2.350 de dolari per uncie (28,349 grame). Al doilea semnificativ mai mult – peste 16.000 de dolari per uncie! De aceea aceste piese sunt la mare căutare de către hoţi.

Mai mult, un catalizator vândut în sistem aftermarket poate trece ușor de 300 euro, iar în funcție de model poate ajunge chiar și la câteva mii.

În urma sesizării, autoritățile fac cercetări pentru a prinde făptașii.

Foto Facebook / Alex Voicu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes