Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cadavrul unui urs a fost găsit la Moacşa, pe DN 11. Animalul sălbatic a fost lovit de o maşină

Publicat

pe

Cadavrul unui urs a fost găsit joi, 16 iunie, pe DN 11, în zona localității Moacșa, informează Garda de Mediu Covasna. Cercetările autorităților arată că animalul a murit după ce a fost accidentat de o mașină.

Publicitate

„Urmare a unui apel telefonic din data de 16.06.2022 prin care am fost informați despre existența cadavrului unui urs pe DN 11 zona Moacșa, reprezentanți ai GNM CJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Moacșa împreună cu medicul veterinar au constatat faptul că ursul a fost lovit de un autovehicul. Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu, cadavrul ursului a fost transportat spre incinerare către o unitate autorizată în acest sens”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Garda de Mediu Covasna.

În 2021 au fost multiple situații similare constatate în mai multe localități din județul Covasna, atât în zona căii ferate, cât și pe drumuri, transmite covasnamedia.ro.

Și în 5 iunie, Garda de Mediu a intervenit într-un caz asemănător, care a vizat existența de această dată a rămășițelor unui pui de urs, găsite în zona localității Zăbala, la marginea unui drum agricol. Atunci, reprezentanți ai GNM CJ Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Zăbala împreună cu medicul veterinar care s-au deplasat la fața locului au constatat că puiul de urs „a decedat în urma unei prădări intraspecifice în urmă cu circa 2-3 săptămâni”.

Publicitate

Și alte situații cu animale protejate de lege găsite decedate, care au necesitat intervenția autorităților, au mai fost semnalate recent. De pildă, în 26 aprilie și 6 iunie cadavrele a doi castori au fost identificate în Pârâul Covasna. Dacă la primul s-a comunicat că animalul a murit din cauze naturale, în al doilea caz nu s-a putut stabili cauza decesului pe fondul stării de putrefacție avansate.

În fiecare speță de acest fel, din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna, cadavrele sunt transportate spre incinerare la o unitate autorizată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes