Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cadavrul unui pui de urs a fost găsit atârnat de creanga unui copac, într-o pădure din județul Harghita

Publicat

pe

Cadavrul unui pui de urs a fost găsit într-un copac, în zona satului Ghipeş, din comuna Mărtiniş, fiind declanşate cercetări pentru a se stabili dacă animalul a murit din cauze naturale sau dacă a fost săvârşită vreo infracţiune, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Şefa Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu, Balla Izabella, a precizat că instituţia pe care o conduce a fost informată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din zonă că s-a găsit leşul unui urs, suspendat într-un copac şi s-a acţionat potrivit legii.

Aceasta a precizat că trebuie efectuată necropsia, pentru a se stabili dacă animalul a murit sau nu din cauze naturale. Balla Izabella a mai spus că, din informaţiile pe care le are, pare a fi vorba despre un pui de urs şi că nu se ştie de când este acolo leşul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a declarat că se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic, urmând ca, la finalul anchetei, să se dea o soluţie prin Parchetul din cadrul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc.

Publicitate

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, nu a dorit să facă declaraţii, până la finalizarea cercetărilor, dar a confirmat, pentru AGERPRES, că leşul a fost observat într-un copac şi a fost coborât de acolo de pompierii voluntari din localitate.

Din imaginile postate în mediul online, se vede cum trupul animalului este coborât din copac cu ajutorul unei frânghii. Surse de la faţa locului au spus că nu a fost găsit vreun laţ în care să fi fost prins ursul, fiind înaintată ipoteza că acesta a rămas blocat între crengile copacului şi nu a mai putut să coboare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes