Turism
Cabanele din județul Brașov sunt căutate de turiști din toate colțurile lumii. Administratorii le oferă o experiență de neuitat, în vârf de munte sau în mijlocul naturii

Experiența unui concediu petrecut departe de agitația marilor orașe este tot mai căutată de turiștii din țara noastră. Iar puținele locuri unde oamenii se pot deconecta complet de viața cotidiană sunt în mijlocul naturii. În Brașov, de exemplu, cabanele din vârf de munte sau căsuțele construite in inima pădurilor au devenit atracția celor care caută o vacanță inedită, în spații de cazare cu adevărat speciale.
Pe Valea Glăjeriei, în Râșnov, două cabane de lemn desprinse parcă din povești sunt pregătite pentru oaspeți. Una dintre ele are 18 metri pătrați și e potrivită pentru două persoane, iar cea mare are o suprafață de 35 de metri pătrați și poate găzdui patru turiști. Ambele au fost construite din brad și mesteacăn. Căsuța mică este cu adevărat specială datorită arhitecturii unice.
„Este o structură pe lemn formată din grinzi laminate care au o susținere foarte bună a căsuței. Este simplă, izolată, racordată la curent electric și apă. Turiștii au pat, au baie proprie acolo sus, au chicinetă, pot să gătească mâncăruri de bază, au aparat de cafea, absolut tot ce le trebuie ca să stea câteva zile. Locul este foarte căutat, iar în ultimii doi ani observăm o creștere a cererii. Chiar telefonic când ne contactează turștii ne și întrebă dacă zona este retrasă, dacă au spațiul lor privat”, povestește Dragoș Obancea, administratorul cabanelor.
Și cabana mare este la fel de spectaculoasă. Are două paturi matrimoniale cu ferestre generoase pentru ca turiștii să admire spectacolul naturii, o baie proprie, dar și o bucătărie dotată și utilată. În curte au fost montate hamace unde oaspeții se pot relaxa, există spații de joacă pentru copii, dar și locuri de grătar. Pentru o noapte de cazare în căsuța din copac oaspeții plătesc 250 de lei, iar cabana mare din lemn se închiriază cu 450 de lei pe noapte
Un alt loc plin de farmec se află în satul Peștera. La o altitudine de o mie de metri a fost construit un complex cu corturi luxoase și cabane din lemn care se bucură de mare succes printre turiști. Spațiile de cazare sunt făcute pentru două sau patru persoane, iar ca oaspeții să se deconecteze complet de la stresul cotidian, aici nu există televizoare sau aparate de radio.
„Am vrut să facem un alt tip de cazare, să le oferim oaspeților o experiență inedită. Avem trei tipuri de spații de cazare: am plecat cu căsuțele simple, pentru două persoane, avem patru astfel de căsuțe, patru corturi dotate cu sobă pe lemne la interior și două căbănuțe pentru patru persoane. Aici turiștii vor să stea în căsuța lor, adică fiecare vine și își ia spațiul de cazare și e o distanțare, stau separat unii față de ceilalți. Lumea vine pentru liniște, relaxare, drumeții, bicicletă”, spune Bogdan Letcă, administratorul complexului.
Cabanele și corturile se închiriază cu prețuri care pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 400 de lei. Dar de departe atracția principală a zonei este priveliștea care îți taie răsuflarea. Din orice colț al complexului turiștii pot să admire masivul Bucegi și munții Piatra Craiului.
-
Evenimentacum 3 zile
VIDEO / „Miracolul” de la Brașov. Un bărbat, în fotoliu rulant, a fost filmat când s-a ridicat singur din scaunul cu rotile și a început să meargă
-
Fapt diversacum 3 zile
Un şagunist a fost admis la celebra universitate Oxford, la Computer Science. Dominic Satnoianu a creat o platformă pentru elevii care vor să devină mai buni la informatică
-
Economicacum 3 zile
VIDEO / Cum vor arăta șoselele ce vor ocoli Azuga, Bușteni şi Comarnic, în drumul de la Braşov la Bucureşti
-
Evenimentacum 2 zile
O tânără și-a dat în judecată părinții pentru că se opun relației cu un etnic rom. Ce a decis instanța
-
Fapt diversacum 3 zile
FOTO VIRAL / Clădirea stației meteo de la Vârful Omu arată ca o casă din poveşti după 156 de ore de viscol
-
Administrațieacum 2 zile
Direcția pentru Agricultură Brașov: Dacă tăiați nuci fără să aveți autorizație, riscați amenzi usturătoare
-
Evenimentacum 3 zile
Medic de la Spitalul de Copii Braşov, acuzat că a tratat un mic pacient cu indiferenţă. Răspuns către părintele care spunea că cel mic are temperatură: „Dar ce, mă? Tu ai termometru?”
-
Evenimentacum 2 zile
ANM anunță ninsori abundente la sfârșit de săptămână: zăpadă, chiar și de jumătate de metru. Un ciclon ar fi „de vină”