Connect with us
Publicitate

Social

Burse în valoare de 2500 de lei pe an, pentru elevii din Țara Făgărașului, oferite de Fundația Conservation Carpathia

Publicitate

Publicat

pe

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) și Fundația Conservation Carpathia lansează un nou fond de finanțare pentru comunitatea locală, Fondul Carpathia pentru Educație și Natură, și invită elevii din Țara Făgărașului să aplice pentru Bursele Carpathia.

Publicitate

Fondul Carpathia pentru Educație și Natură este un program anual de finanțare care oferă granturi nerambursabile și burse grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile din Țara Făgărașului. Programul este susținut de Fundația Conservation Carpathia, iar scopul acestuia este creșterea interesului pentru protecția naturii și îmbunătățirea calității vieții în Țara Făgărașului, prin sprijinirea inițiativelor din domeniul educației.

Prin Bursele Carpathia, parte a programului de finanțare, FCTF și Fundația Conservation Carpathia își propun să descopere și să susțină elevii cu rezultate școlare deosebite, care arată interes pentru domeniile legate de conservarea biodiversității și ecologie.

Pot aplica pentru burse elevii din clasele a VII-a care studiază la școlile din Șinca Nouă, Șinca Veche, Drăguș, Viștea, Sâmbăta de Sus, Lisa, Ucea, Hârseni, Recea și Arpașu de Jos. Pentru a putea obține o bursă, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Publicitate
  • să aibă rezultate deosebite la materiile geografie și biologie (media anului școlar anterior la aceste discipline să fie peste 9,00),
  • să aibă media generală pe anul școlar anterior mai mare de 8,50,
  • să fi fost implicat în activități școlare și extrașcolare și să poată dovedi implicarea prin documente justificative.

Valoarea unei burse este de 2.500 de lei / an și se acordă în două tranșe, prima tranșă la finalul lunii decembrie și a doua tranșă la finalul lunii aprilie. Bursele vor fi acordate unui număr de 10 elevi, în urma unui proces de jurizare de către o echipă formată din reprezentanți ai FCTF și ai Fundației Conservation Carpathia și specialiști în domeniile ecologie și protecția mediului.

Elevii interesați se pot înscrie în procesul de selecție până pe 25 noiembrie 2022. Mai multe detalii despre documentele necesare și procesul de înscriere sunt disponibile AICI.

Misiunea Fundației Comunitare Țara Făgărașului este aceea de a aduce împreună resurse prețioase, punând la aceeași masă oameni și organizații care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunităţii noastre.

Fundația Conservation Carpathia contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul Carpaților Meridionali și a refăcut peste 1.800 de hectare de pădure, prin plantarea a peste 3.5 milioane de puieți, a creat o zonă de management cinegetic activ pe o suprafață de 78.000 ha și contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes