Connect with us
Publicitate

Economic

Bunătăţi tradiţionale făcute în Munţii Făgăraşului la un simplu click distanţă pentru braşoveni

Publicat

pe

Publicitate

Locuitorii din Bucureşti, Piteşti şi Braşov pot avea pe mese hrană sănătoasă din zona Munţilor Făgăraşului, cu ajutorul unui simplu click pe Internet. Fundaţia Conservation Carpathia îi sprijină pe locuitorii din zonă să distribuie şi să îşi promoveze produsele tradiţionale.

Pentru cei care apreciază mâncarea naturală, o veste bună vine de pe versantul sudic al Munţilor Făgăraşului. Fundaţia Conservation Carpathia a decis să demareze un program prin care să vină în sprijinul locuitorilor din această parte a Munţilor Făgăraşului, relatează adevarul.ro.

Food hub-ul „Roadele Munţilor Făgăraş – merinde alese din Făgăraş culese” este un centru alimentar de colectare şi distribuţie a produselor locale, tradiţionale din zona Munţilor Făgăraş, către clienţii interesaţi. Cei care care fac agricultură în mod responsabil şi respectă natura, care sunt certificaţi şi cărora le pasă de ingrediente şi reţete, sunt sprijiniţi de fundaţie în promovarea şi distribuţia hranei sănătoase şi tradiţionale din zonă.

De mâncarea gustoasă din zonă se pot bucura, în prezent, locuitorii din Bucureşti, Piteşti şi Braşov, însă Conservation Carpathia şi-a propus să dezvolte atât reţeaua de colectare a produselor, cât şi pe cea de distribuţie, astfel încât orice român să se poată bucura, de exemplu, de compoturile produse în gospodăriile Făgăraşului.

Publicitate

„Aducem roadele Munţilor Făgăraş pe masa tuturor celor care doresc să consume hrană sănătoasă, produsă în cantităţi reduse, cu materie primă din satele aflate în vecinătatea Munţilor Făgăraş. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate), vin de la producătorii locali din judeţul Argeş şi din judeţele vecine. Acestea sunt culese sau cultivate, produse şi distribuite în mod responsabil, cu grijă pentru sol, climă şi pentru biodiversitate”, a declarat Istvan Szabo, manager Afaceri Verzi în cadrul Fundaţiei Conservation Carpathia.

Reprezentanţii asociaţiei s-au gândit să vină în întâmpinarea clienţilor cu coşuri predefinite, pline cu merinde specifice Munţilor Făgăraş: hribi, fragi în dulceaţă, afine şi mure în siropuri fără zahăr, brânzeturi, miere, sucuri şi compoturi, produse local, în diferite combinaţii sănătoase.

Comenzile se plasează online, prin completarea unui formular de comandă disponibil pe pagina de facebook a food-hub-ului (https://www.facebook.com/RoadeleMuntilorFagaras/), iar acestea sunt livrate la domiciliu. Principiile de acces în food-hub sunt clare, astfel că fructele şi ciupercile sunt culese sau cultivate în mod responsabil, carnea provine de la animale din rase locale, brânzeturile sunt produse în unităţi ce respectă bunăstarea animalelor, condiţiile de muncă sunt corecte, iar plata este echitabilă.

Reprezentanţii fundaţiei consideră că food-hub-ul reprezintă un adevărat parteneriat pentru natură şi bunăstare, prin care sunt sprijinite comunităţile locale.

„Programul nostru este mai amplu şi are în vedere atât înfiinţarea food-hub-ului pentru colectarea şi distribuţia produselor locale, cât şi pregătirea producătorilor pentru cerinţele consumatorilor: modalităţi de promovare şi marketing, actualizarea reţetelor, consultanţă şi training, astfel încât fiecare producător să aibă acces la pieţe de desfacere pe termen lung şi să primească un preţ corect pentru produsele lui. Punem bazele unui nou model de afacere verde, adică o afacere care se bazează pe natură, fără însă a epuiza resursele naturale oferite cu dărnicie de Munţii Făgăraş”, a mai spus Istvan Szabo.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes