Connect with us
Publicitate

Administrație

Bugetul Aeroportului Braşov în acest an, 27,5 milioane de lei

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat marţi, în şedinţă ordinară, bugetul pe anul în curs al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, acesta fiind de 27,5 milioane de lei.

Publicitate

Conform documentelor anexate proiectului adoptat, acest buget se constituie din transferuri de la bugetul judeţului Braşov şi, pe capitole, prevede suma de 17,7 milioane de lei cheltuieli cu bunuri şi servicii, 5,7 milioane – pentru cheltuieli de personal şi 3,4 milioane de lei cheltuieli de exploatare.

„Avem un buget de 27.595.000 lei, bani pe care i-am alocat pentru funcţionarea acestui obiectiv, urmează ca, în perioada următoare, odată cu angajările, să înceapă să fie funcţional acest obiectiv. La început, vor fi exista costuri care vor trebui să fie suportate, fie că vorbim de utilităţi, de personal sau de alte responsabilităţi în cadrul acestui proiect”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

În context, în cadrul şedinţei a fost ridicat şi subiectul APRON – platforma de parcare a aeronavelor – care, conform masterplanului pe termen lung, cuprinde 14 locuri, însă, în prezent, au fost realizate doar 3.

Publicitate

Directorul aeroportului, Alexandru Anghel, a precizat că „pe măsură ce traficul va creşte va fi dezvoltată şi această platformă”, în prezent, conform calculelor specialiştilor, cele trei locuri de parcare fiind suficiente să acomodeze 1,2 milioane de pasageri.

La momentul la care am gândit proiectul aeroportului, am gândit totul modular, ca această platformă să poată fi extinsă până la 14 locuri de parcare. Nu considerat oportun să facem aceste locuri de parcare acum, pentru că nici nu am avut resursa financiară şi nici nu este necesară această extindere”, a precizat, după şedinţă, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit acestuia, în primul an de funcţionare, se estimează ca aeroportul din Ghimbav să aibă un trafic de 150.000 de pasageri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    28 februarie, 2023 at 8:25 pm

    Mai simplu spus,pentru inceput contribuabilii brasoveni vor suporta 27,5 milioane Lei pentru functionarea aeroportului ;indiferent ca ne place sau nu si oricat am vrea sa evitam cuvantul “pierdere”, aceasta suma de 5,5 milioane Euro este o pierdere si chiar o suma semnificativa cu care s-ar putea face multe alte lucruri la nivel de judet ! Si va mai dura inca mult pana cand aeroportul va deveni profitabil,adica isi va putea acoperi cheltuielile din activitatea operationala ; afirmatia ca in primul an se vor inregistra 150.000 de pasageri mi se pare o fantezie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes