Connect with us

Sport

BREAKING / Allen Coliban: Ania Caill merge la mondiale, am reușit împreună cu cei de la MTS să convingem Federația să se răzgândească

Știri Brașov

Publicat

pe

În ciuda performanțelor sportive și a formalităților de înscriere efectuate, Ania Caill, cea mai bună schioare din România, nu s-a mai regăsit pe lista lotului național de sportivi care vor participa la CM de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021.

Publicitate

Ania Caill este cea mai bună schioare a României fiind în primele 100 de sportive din lume la proba de coborâre. În ciuda rezultatelor, ea nu a fost trecută de Federaţia Română de Schi şi Biatlon pe lista participanţilor la Campionatul Mondial de Schi 2021.

Echipa sportivei a cerut explicaţii considerând că se face o mare nedreptate. În discuţii au fost implicați printre alții Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului,  municipalitatea Brașov dar și conducerea clublui Corona, care au reuşit să-i convingă pe cei de la federaţie să se răzgândească.

Publicitate

„Profit de această ocazia pentru a vă aduce la cunoștință faptul că sportiva noastră Ania Caill a fost înscrisă la Campionatul Mondial astăzi cu o excepție făcută de către federația internațională și în urma unui efort de mediere a dus pe mai multe niveluri. A fost nevoie de intervenția atât a noastră a municipalității și a clubului sportiv cât și a Ministerului Tineretului și Sportului și a Comitetului Olimpic Sportiv Român, prin urmare vreau să-i urez pe această cale mult succes la Campionatele Mondiale din luna februarie” a declarat Allen Coliban, astăzi 27 ianuarie 2021, în cadrul ședinței consiliului local.

Declarația ministrului Tineretului și Sportului: „În urma întâlnirii de ieri, de la sediul MTS, şi a discuţiilor purtate între toţi factorii implicaţi, Ministerul Tineretului şi Sportului a acţionat ca un mediator şi a repurtat un mare succes în demersul de a restabili atmosfera sportivă şi principiile corecte de acţiune. Federaţia Română de Schi Biatlon a decis ca Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Alpin FIS Campionatul Mondial de Schi 2021”

Publicitate

Campionatul Mondial de Schi se va desfăşura la Cortina D’Ampezzo, între 8 şi 21 februarie.

Ania Caill, sportivă în vârstă de 25 de ani, înscrisă la clubul sportiv CSM Corona Brașov, este cel mai bine cotat sportiv din România în clasamentul FIS – „Fédération Internationale de Ski”. Numai anul acesta sportiva a reușit două clasări pe podium în cele două curse de slalom super-uriaş desfășurate în Franța, la Flaine. Pe 4 și 5 ianuarie a.c., Caill a mai participat la două curse în Cupa Europei, tot la slalom super-uriaş, în Elveția, la Zinal, clasându-se pe locul 60, respectiv 47.

Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Decathlon dă 50.000 de euro şcolilor din Braşov care vor să implementeze proiecte în domeniul sportului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Fundațiile Comunitare București și Brașov, împreună cu Decathlon, lansează “Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare comunități din București și Brașov. Programul vizează instituții de învățământ, organizații non-profit, grupuri de inițiativă și proiecte care fac accesibile plăcerea și beneficiile practicării sportului. „Sportul pentru toți” este structurat pe doi piloni: Educație prin sport, care vizează reamenajarea terenurilor de sport din școli bucureștene și brașovene, și Jocurile cartierului, care susține organizarea de evenimente sportive comunitare în cartierele din cele două orașe. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2021 este de 130.000 de euro pentru cele două orașe.

Publicitate

Programul debutează prin apelul de proiecte pentru primul pilon, Educație prin sport. Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea/îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și colegiile naționale din toate sectoarele Bucureștiului și din municipiul Brașov. Vor fi susținute 3-6 școli sau colegii la nivelul fiecărei localități participante să-și reamenajeze sau îmbunătățească facilitățile pentru sport, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

“După ce am petrecut ultimul an în case, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri sigure și moderne în care să facem mișcare”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București. “Sportul aduce oamenii împreună în comunități și îmbunătățește sănătatea și starea generală de bine. Acestea sunt priorități ale fundației pentru perioada în care vom începe să ne revenim post-pandemie.”

Publicitate

„Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

“Obiectivul principal al companiei este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele și să facă mișcare, pentru a se bucura de o viață mai bună și mai sănătoasă”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR/Project Leader, Decathlon România. „Două dintre strategiile  de responsabilitate socială ale Decathlon România sunt educația copiilor prin sport și accesul la sport al tuturor. Ne bucurăm că  alături de Fundațiile Comunitare București și Brașov putem contribui la îndeplinirea acestor obiective comune.”

Publicitate

Cine poate aplica

Programul “Sportul pentru toți” va acorda 100.000 de euro pentru primul pilon, Educație prin sport, și își propune să finanțeze 3-6 proiecte din București (50.000 de euro) și 3-6 proiecte din Brașov (50.000 de euro).

Pot aplica școli gimnaziale sau colegii naționale, asociații de părinți din școli sau colegii naționale sau organizații non-guvernamentale în numele unei școli gimnaziale/colegiu național din Municipiul București, iar în Brașov pot aplica doar licee și colegii naționale.

Publicitate

Pentru Brașov, lansarea apelului de proiecte va avea loc pe 19 martie 2021. Tot atunci, va fi anunțat și juriul care va evalua aplicațiile. Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 14 mai 2021. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 15 iunie 2021.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului: pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro.

Pilonul al doilea al programului, Jocurile cartierului, va fi lansat în luna aprilie pentru București și în luna mai pentru Brașov. În cadrul acestuia, vor fi finanțate aproximativ trei proiecte, cu un buget de 30.000 de euro: pentru București 15.000 euro și pentru Brașov 15.000 euro.

Citește mai mult

Sport

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în Erste Liga

Redactia

Publicat

pe

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins-o pe CS Gheorgheni HC cu scorul de 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0), după prelungiri, miercuri seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

Publicitate

Daniel Trancă (63:37) a marcat golul victoriei, braşovenii revenind de la 1-3. Pentru ”lupi” au mai înscris Trancă (02:02), Radim Valchar (24:12) şi Roberto Gliga (34:29). Pentru harghiteni au înscris Eric Pance (06:17, 22:13) şi Nandor Fejes (14:35).

Meciul a contat şi pentru Campionatul Naţional.

Publicitate

Într-un alt meci din întrecerea internă, SC Miercurea Ciuc a dispus de Sportul Studenţesc cu 14-1.

Clasamentul Campionatului Naţional:
1. Corona Braşov 49 p (19 j)
2. CS Gheorgheni HC 47 p (23 jocuri)
3. CSM Galaţi 45 puncte (17 jocuri)
4. SC Miercurea Ciuc 27 p (14 j)
5. CSA Steaua 19 p (19 j)
6. AS Sapienţia U23 17 p (21 j)
7. Sportul Studenţesc 0 p (23 j)

Publicitate

Clasament Erste Liga
1. Corona Braşov Wolves 79 puncte (35 jocuri)
2. FTC-Telekom 75 p (36 j)
3. Sport Club Miercurea Ciuc 71 p (36 j)
4. DEAC Debrecen 63 p (36 j)
5. MAC HKB Ujbuda 59 p (35 j)
6. UTE 57 p (35 j)
7. CS Gheorgheni C 53 p (35 j)
8. Opten Vasas HC 32 p (35 j)
9. Titanok 23 p (35 j)
10. Dunaujvarosi Acelbikak 19 p (36 j)

Citește mai mult

Sport

FOTO / Alegeri cu scandal la Federaţia Română de Judo, în Poiana Braşov. Bodyguarzi mascaţi au împânzit holul hotelului unde se ţine evenimentul

Redactia Brasov

Publicat

pe

Azi, de la ora 16:00, au loc alegerile pentru președinția Federației Române de Judo, iar evenimentul se anunță unul tensionat, mai ales după scandalurile din ultima perioadă.

Publicitate

Cu o oră înainte de startul alegerilor, cei implicați în proces au început să sosească la hotelul din Poiana Brașov, iar aceștia au văzut la fața locului mai multe forțe de ordine. Aproximativ 20 de bodyguarzi se află la hotel pentru a aplana un eventual conflict între participanți, scrie gsp.ro.

  • Cozmin Gușă, actualul președinte
  • Paul Augustin, fost șef al Colegiului Arbitrilor
  • George Teșeleanu, fost vicepreședinte în mandatul lui Florin Lascău

Pentru o datorie de 40.000 de euro la fostul secretar general Alexandru Bălgrădean, federația condusă de Cozmin Gușă are probleme financiare. Dar președintele susține că a deblocat situația și că totul e doar un atac al echipei care îl contestă.

Publicitate

Fostul antrenor al lotului masculin de judo, Adrian Croitoru, a făcut plângere penală la adresa șefului FRJ, Cozmin Gușă, pentru „Nerespectarea hotărârilor judecătorești”, invocând faptul că acesta refuză să-l repună în post, în conformitate cu o decizie definitivă a Curții de Apel Brașov.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>