Connect with us
Publicitate

Sport

BREAKING / Allen Coliban: Ania Caill merge la mondiale, am reușit împreună cu cei de la MTS să convingem Federația să se răzgândească

Publicat

pe

În ciuda performanțelor sportive și a formalităților de înscriere efectuate, Ania Caill, cea mai bună schioare din România, nu s-a mai regăsit pe lista lotului național de sportivi care vor participa la CM de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021.

Publicitate

Ania Caill este cea mai bună schioare a României fiind în primele 100 de sportive din lume la proba de coborâre. În ciuda rezultatelor, ea nu a fost trecută de Federaţia Română de Schi şi Biatlon pe lista participanţilor la Campionatul Mondial de Schi 2021.

Echipa sportivei a cerut explicaţii considerând că se face o mare nedreptate. În discuţii au fost implicați printre alții Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului,  municipalitatea Brașov dar și conducerea clublui Corona, care au reuşit să-i convingă pe cei de la federaţie să se răzgândească.

„Profit de această ocazia pentru a vă aduce la cunoștință faptul că sportiva noastră Ania Caill a fost înscrisă la Campionatul Mondial astăzi cu o excepție făcută de către federația internațională și în urma unui efort de mediere a dus pe mai multe niveluri. A fost nevoie de intervenția atât a noastră a municipalității și a clubului sportiv cât și a Ministerului Tineretului și Sportului și a Comitetului Olimpic Sportiv Român, prin urmare vreau să-i urez pe această cale mult succes la Campionatele Mondiale din luna februarie” a declarat Allen Coliban, astăzi 27 ianuarie 2021, în cadrul ședinței consiliului local.

Publicitate

Declarația ministrului Tineretului și Sportului: „În urma întâlnirii de ieri, de la sediul MTS, şi a discuţiilor purtate între toţi factorii implicaţi, Ministerul Tineretului şi Sportului a acţionat ca un mediator şi a repurtat un mare succes în demersul de a restabili atmosfera sportivă şi principiile corecte de acţiune. Federaţia Română de Schi Biatlon a decis ca Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Alpin FIS Campionatul Mondial de Schi 2021”

Campionatul Mondial de Schi se va desfăşura la Cortina D’Ampezzo, între 8 şi 21 februarie.

Ania Caill, sportivă în vârstă de 25 de ani, înscrisă la clubul sportiv CSM Corona Brașov, este cel mai bine cotat sportiv din România în clasamentul FIS – „Fédération Internationale de Ski”. Numai anul acesta sportiva a reușit două clasări pe podium în cele două curse de slalom super-uriaş desfășurate în Franța, la Flaine. Pe 4 și 5 ianuarie a.c., Caill a mai participat la două curse în Cupa Europei, tot la slalom super-uriaş, în Elveția, la Zinal, clasându-se pe locul 60, respectiv 47.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes