Connect with us
Publicitate

Social

Brazii de Crăciun au apărut în piețele din Brașov. Ce oferte au vânzătorii și cât costă pomii

Publicat

pe

Publicitate

Vești bune pentru brașovenii care încă nu și-au împodobit bradul pentru Crăciun. În piețele din oraș au apărut pomi de toate dimensiunile, la prețuri asemănătoare cu cele de anul trecut. Comercianții au scos la vânzare atât brazi din import, cât și pomi românești, crescuți în pepinierele din țara noastră. Mulți dintre ei sunt tăiați recent tocmai pentru a rezista mai mult timp în casele brașovenilor.

Potrivit adevarul.ro, frigul de nu a adus foarte mulți clienți în piețe, iar cei care au vrut un brad nu au pierdut prea mult timp cu alesul pomului.

„Brazi românești avem! Să vină lumea la Piața Dacia să cumpere brazi românești, care și miros foarte bine. Nu avem brazi străini. Cel mai ieftin e 60 de lei, iar cel mai scump 130 de lei, cei de doi metri și jumătate-trei”, spune unul din vânzătorii de brazi, citat de aceeași sursă.

„Brazii văd că sunt foarte frumoși, dar mi se par cam scumpi. Deocamdată, mă uit, sper să găsesc unul pe care să îl pot lua”, spune un vârstnic venit să studieze piața.

Publicitate

„Avem brazi de la 70 de lei, la 150 de lei. Sunt brazi de pepinieră din Zalău, de la Camăr, brazi românești, de-ai noștri. Deocamdată, nu prea vine lumea, că se duce mai mult la supermarketuri, la noi nu vine, la piață și avem prețuri foarte bune”, spune un comerciant, pentru Adevărul.

Există și magazine cu oferte foarte bune ca preț la brazii de Crăciun, iar un mare magazin de bricolaj oferă și transport până acasă, contra cost. Prețurile la brazii de Crăciun din supermarketuri și hipermarketuri variază aproximativ în același interval de prețuri ca în piețele Brașovului.

Trebuie spus, însă, că brazii de import sunt tăiați mult mai devreme – unii chiar din septembrie – astfel că nu mai rezistă mult timp după ce sunt cumpărați. Cei care țin pomul de Crăciun doar până la Revelion pot opta fără mari probleme pentru aceștia, însă cei care doresc să îi mai țină o săptămână sau chiar mai mult trebuie să aleagă brazi românești, tăiați mai recent.

Sâmbătă este Ajunul Crăciunului și, potrivit tradiției, momentul în care se împodobesc brazii și vine Moșul cu cadouri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes