Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Braşovul va avea trei câini special antrenaţi să găsească urşii

Publicat

pe

Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Dracea” din Braşov va avea câini dresaţi care să găsească urşii din pădurile României, iar dresarea lor va fi plătită din fonduri europene. Dresarea lor va costa 335.425 lei, cu tot cu TVA, iar pentru a găsi un consultant care să înveţe câinii să dea de urma ursului, institutul a lansat o licitaţie electronică, transmite bzb.ro.

Publicitate

În caietul de sarcini se arată aceşti câini vor ajuta la găsirea urşilor prin descoperirea fecalelor, care vor fi ridicate apoi de cercetători. „Este estimat să crească eficienţa de detectare a probelor de fecale în teren cu până la 50%”, se argumentează în caietul de sarcini.

În documentul amintit se menţionează că ofertantul va trebui să livreze trei câini specializaţi, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 50 de luni. De asemenea, consultantul va trebui instruiască şi trei specialişti din echipa proiectului, care să lucreze cu aceşti căţei.

Cei trei câini reprezintă doar începutul, pentru că una dintre condiţiile impuse de institut în caietul de sarcini este ca cele trei persoane să fie învăţate să dreseze şi alţi câini care să găsească urşi.

Publicitate

Achiziţia amintită este inclusă în proiectul „Implementarea Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs din România”, finanţat din fonduri europene.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes