Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul va avea unul dintre primele magazine TEDI din România. Retailerul, unul dintre cei mai mari din Germania, vizează o extindere agresivă în țara noastră

Publicat

pe

Publicitate

Lanțul de magazine TEDi, unul dintre cele mai mari din Germania, branduit anterior T € Di pentru a ilustra mai clar conceptul cu care a fost lansat, și anume acela de a oferi la vânzare un număr mare de produse nealimentare la prețul de doar 1 euro, intră în România și vizează o extindere agresivă.

Unul dintre primele magazine TEDI din România se va deschide în orașul de la poalele Tâmpei, chiar în viitorul Shopping Park Brașov ce urmează să apară pe Bd. Griviței vis-a-vis de Dedeman. Mai multe detalii despre Shopping Park Brașov puteți citi AICI.

Nemții vor concura cu Jumbo, Pepco și Kik.

Rețeaua TEDI a fost lansată în 2004 de grupul Tengelmann, unul dintre cele mai mari din comerțul global, care a facilitat și intrarea Lidl în România, vânzându-i, în 2010, cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

Publicitate

La începutul anului 2018, Tengelmann a adus în România și brandul Kik, aflat printre primii zece cei mai mari furnizori pentru sectorul de retail din Germania, cu circa 3.400 de magazine în Europa, dintre care 2.600 de unități în Germania. Între timp, Kik s-a extins în România cu mai multe unități.

Alături de discounterul Kik din domeniul textilelor, Tengelmann mai are în portofoliu brandul babymarkt și magazinele OBI DIY. OBI a intrat în România în 2008, dar a închis afacerea în aprilie 2015.

Lanțul TEDi, care intră acum în România, a fost lansat de grupul Tengelmann cu ideea de a vinde numeroase produse cu 1 euro. Compania a fost fondată ca o ramură a filialei textile Tengelmann KiK și vinde articole de uz casnic, de petrecere, de bricolaj, de papetărie, electrice și jucării, precum și produse farmaceutice și cosmetice.

În decembrie 2017, TEDi a preluat 63 de magazine din Germania ale lanțului olandez de retail Xenos.

În decembrie 2020, Tengelmann și-a vândut acțiunile la TEDi într-o operațiune complexă cu grupul H.H, cele două afaceri germane de familie hotărând astfel să se despartă și să acționeze individual după 25 de ani de colaborare. În cadrul acestei tranzacții, Tengelmann va achiziționa acțiunile deținute în prezent de grupul HH la discounterul KiK, iar grupul HH va achiziționa cota de 30% a grupului Tengelmann la TEDi. Tranzacția va fi finalizată la 30 aprilie 2021.

În acest moment, rețeaua germană TEDi, cu sediul social la Viena (Austria), are peste 2.400 de magazine și aproximativ 20.000 de angajați în Germania, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Spania, Croația, Italia, Polonia și Cehia. În ultimii trei ani, retailerul a derulat o strategie agresivă de extindere în regiune, intrând, pe rând, în Croația, Polonia și, anul trecut, în Cehia.

video
play-sharp-fill
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes