Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul va avea un nou cămin studenţesc. Va fi ridicat în parcarea din spatele Aulei. Câte locuri va avea

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi a fost semnat contractul dintre Compania Națională de Investiții și firma care va construi noul cămin studențesc al Universității Transilvania din Brașov. Rectorul Universității, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a participat astăzi la semnarea contractului care marchează demararea lucrărilor de proiectare și execuție a căminului din spatele Aulei Universității. 

Pe locul parcării din spatele Aulei va fi ridicat, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, un cămin cu o capacitate de 200 de locuri (100 de camere). Fiecare cameră va avea peste 20 mp, va fi prevăzută cu baie proprie, balcon și va fi echipată cu frigider și mobilier corespunzător. De asemenea, în cămin vor fi spălătorii, chicinete, săli de lectură, un cabinet medical și alte spații multifuncționale. Căminul va avea 6 etaje și o parcare subterană pe două niveluri.

După semnarea contractului, următoarele două luni sunt alocate proiectării și alte 20 de luni, execuției. Astfel, până la finalul anului viitor, Universitatea Transilvania din Brașov va avea un cămin studențesc nou. Valoarea totală a contractului semnat astăzi se ridică la 25 de milioane de lei.

În prezent, Universitatea Transilvania din Brașov deține 13 cămine studențești, cu o capacitate totală de 4234 de locuri. La Universitatea Transilvania învață peste 20.000 de studenți.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes