Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovul va avea o pădure-parc, care se va întinde pe o suprafață de 1.700 de hectare. În jurul orașului vor fi amenajate spații de joacă pentru copii și trasee pentru ciclism

Publicat

pe

Pădurile din jurul Brașovului vor fi reamenajate și puse la dispoziția localnicilor, dar și a turiștilor. O suprafață de pădure din oraș se va transforma în pădure-parc, după aprobarea primită din partea Comisiei Tehnice de Avizare pentru Silvicultură (CTAS) din cadrul Ministerului Mediului, anunță dcnews.ro.

Publicitate

Astfel, proiectul, coordonat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, este realizat în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” şi susţinut de grupul liberal din Consiliul Local Braşov. El vizează o suprafaţă de peste 1.700 de hectare de pădure din jurul oraşului.

„Acum, spre final, se poate spune că MMAP a creat tot cadrul necesar pentru ca administraţia publică locală să îşi pună în practică viziunea asupra acestor spaţii. Bazat, însă, pe legislaţia în vigoare şi modelele de bune practici privind administrarea pădurilor-parc, aceste spaţii ar trebui să aducă o creştere a siguranţei comunităţii, prin alei iluminate şi amenajate corespunzător, reducându-se astfel interacţiunile nedorite cu fauna sălbatică. Totodată, infrastructura modernă a pădurilor-parc poate include trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere, facilităţi sanitare, precum şi locuri de joacă pentru copii. Un aspect determinant al acestui proiect este conservarea biodiversităţii. Chiar dacă interacţiunile umane sunt controlate, scopul principal rămâne protejarea şi menţinerea habitatelor naturale. În aceste zone nu trebuie introduse specii exotice, ci va trebui avută în vedere păstrarea caracterul autentic al florei şi faunei locale”, a declarat secretarul de stat Sorin Banciu.

Oficialul a subliniat că implementarea conceptului de pădure-parc în Brașov reprezintă un exemplu remarcabil de adaptare la contextul loca și că inițiativa subliniază angajamentul Brașovului față de dezvoltarea durabilă și responsabilă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes